29 Mart 2024 Cuma

Papa ilk kez Afrika’yı ziyaret edecek

pope-francis-war-ukraine.siPapa Francis Kasım Ayında İlk Kez Afrika’yı Ziyaret Etmeyi Planlıyor. 25 – 30 Kasım 2015 tarihlerinde Afrika ziyaretini gerçekleştirecek olan Papanın planları arasında farklı dinlerin temsilcileriyle görüşmek ardından gecekonduda yaşayan insanları ve mültecileri de ziyaret etmek var.
Vatikan Basın Bürosu’nun yaptığı açıklamaya göre Papa Françesko, Kenya, Uganda ve Orta Afrika Cumhuriyetlerini ziyaret edecek. Afrika ziyareti onun için bir ilk olacak.
Planlara göre Papa, bu üç ülkenin başkentlerini ziyaret edecek ve her birinde 2 gün kalacak. Farklı dinlerin temsilcileriyle olan görüşmesinin yanı sıra mültecileri de ziyaret edecek.
Papa Kenya’nın başkenti Nairobi’de farklı inançların temsilcileriyle görüşmeyi planlıyor. O aynı zamanda Nairobi’de bulunan ve 605 bin kişinin yaşadığı gecekonduları ve Uganda’nın başkenti Kampala’da bulunan bir huzurevini de ziyaret edecek. Papanın Afrika’daki son durağı ise Bangui olacak burada da bir camide Müslüman dini liderleriyle görüşecek.

Öte yandan Kasım ayında Papa Françesko’nun Uganda’ya yapacağı gezisini, Ugandalı Rahipler “Yıllarca birlik ve beraberlikten uzaklaşmış bir millet için Papa’nın gelmesi bir bizim için bir köprü olacak. İsa Mesih’e benzemeye çalışan bizler birbirimiz için hizmet etmeliyiz.” diye nitelendirdiler.
Agenzia Fides’in haberine göre, “Kasım ayında yapılması planlanan ziyaret için, yoksullar için yardım etkinliklerini arttırmak için dua ediyoruz ve ‘Mesih’in bizi sevdiği gibi biz de birbirimizi sevmek için’çabalamamız gerekir.” diye belirtti.
Rahipler özellikle Afrika’nın gelenekleri ile Uganda’nın normal hayatı arasındaki endişe verici boşluk ve çelişkilerin altını çizdi. Toplum arasında yaygın olan büyücülük, insan kurban etme, işkence gibi alışkanlıkların korkutucu boyutlara geldiğini vurguladılar.

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi