19 Nisan 2024 Cuma

Papa: “Savaş ve Açlık ‘Kültürel Sömürgeciliğin’ Zulüm Türlerinden”

Papa, savaş ve açlığın, ‘kültürel sömürgeciliğin’ zulüm türleri olduğunu söyledi.

Vatikan Devlet Başkanı ve Katolik Kilisesi ruhani önderi Papa Françesko, “zulüm şeytanın işi, ve dünyanın pek çok bölgesinde açıkça Hristiyan karşıtı zulüm varken, şeytan ayrıca Tanrı’nın diğer birçok insanda varolan sureti ve benzerine de saldırıyor” dedi.

Papa, Haziran ayının başında Domus Sanctae Marthae Katedrali’nde yönettiği ayinde, “Bugün dünyada yalnızca Hristiyanlar zulüm görmüyor; kadın veya erkek olsun fark etmez insanlar, zulüm görüyor; çünkü zulüm eden hiç kimse, onların Tanrı’nın sureti ve benzeri olmasına tahammül edemez. Bu yüzden o surete saldırır ve onu imha eder” diye belirtti.

Yaratılış Kitabı’nın anlattığı gibi, şeytanın, çok eski zamanlardan beri, “Rab’bin yarattığı erkek ve kadın arasındaki bu uyumu, Tanrı’nın sureti ve benzerinden kaynaklanan bu uyumu yok etmeye” çalıştığını söyledi.

“İnsan Hakları Bildirgesi’nden 70 yıl sonra bile”, milyonlarca insanı açlık, sömürü, modern kölelik ve işkenceye maruz bırakan adaletsizliğin zulmün türleri olduğunu ifade etti.

Papa, “Kültürel sömürgeleştirme” ya da bazı milletlerin kendi kültürlerine karşı gelen uygulamaları kabul ettirmek için başkalarına baskı yapmasının diğer bir zulüm biçimi olduğunu söyledi. Françesko, zengin, yardım sağlayan ülkelerin, yardımın bir koşulu olarak daha fakir ülkelere eşcinsellik, eşcinsel evlilik, kürtaj, doğum kontrolü ya da liberal tutumları kabul ettirmeye çalıştıkları durumları kınadı.

Bu listeye, “Tanrı’nın sureti olan insanların imhası”nın en büyük “araçlarından” biri olan savaşın dahil edilmesi gerektiğini, savaş ve silah kaçakçılığını planlayanların, Tanrı’nın yarattıklarını yok etmeye uğraştıklarını söyledi.

Âdem ve Havva’nın Kutsal Kitap’taki öyküsünde, şeytanın “hileyle baştan çıkarma” kullanarak başarılı olabildiğini söyledi. Bunlar onun kullandığı silahlardır. Günümüzde de kadın ve erkeklere şiddet diye nitelendirebilecek bir baskı var” dedi.(cruxnow)

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Episkopos Kostantin Kayyal ve Arşimandrit Eftimios Fakes İskenderun’da

Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhane Manastırı Baş Rahibi Episkopos Kostantin Kayyal ve beraberindeki Arşimandrit Eftimios Fakes, Patrikhanenin...

Altnözü Ortodoks Cemaati, Arşimandrit Corc Yakup’u Konuk Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Arşimandrit Jack Khalil, Samandağ’daki Hristiyanlarla Bir Araya Geldi

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi