18 Nisan 2024 Perşembe

Papa, Yüksek sesle “Hozanna” Diye Bağırın!

Papa Françesko, Pazar günü kutlanan Palmiye Pazarı vaazında, İsa Mesih’in’ Yeruşalim’e girişini kutlayanların sevinci ile kendisini susturmak isteyenlerin ağlayışları arasında tezat oluşturdu.

Palmiye Pazarı ayininde Papa Françesko, herkesi kendisini yakından görmeye davet etti. ”Bu komünyon, hepimizin deneyimlediği, sevgi ve nefret, özveri ve ’ellerimizi yıkamak’, sadakat ve ihanet gibi tezat duyguları ifade ediyor” diye belirtti.

Sevincin Sesi

Papa, ”İsa Mesih’in Yeruşalim’e girdiğinde şarkı söyleyen ve sevinen kalabalığı anlayabiliriz. İsa’yı takip edenler için sevinç var çünkü İsa, onların çektiği acı ve sefaleti biliyor” diye sözlerine ekledi. ”İsa tarafından dokunulmuş olanlar, nihayet haykırıyor: ’Tanrı’nın adıyla gelen kişiye esenlik olsun.’ ”Bu insanlar, onurlarını ve umudunu yeniden inşa edeni övüyor, çünkü İsa Mesih onların tekrar güvenmelerini mümkün kıldı” dedi Papa.

Bastırılmış Sevinç

Ama başka bir grup da var diye sözlerine ekleyen Papa, ”Tanrı’nın merhametiyle dokunulanların sevincine dayanamayan diğerleri. Rahatlık ve öz-doğruluk düşkünleri için Tanrı’nın merhametini kutlamak ve onun için neden sevinildiğini anlamak ne kadar zordur!” diye belirtti.

Bunun, başka bir tür haykırışa neden olduğunu gözlemleyen Papa Françesko, “Bu haykırış ’gerçekliği saptırmak’, ’öyküler yaratmak’, ’güç kazanmak’, ’suskun sesleri susturmak’ isteyenlerden geliyor. Sonunda,   eİsa’nın yüzünü bozuyor ve onu bir suçluya dönüştürüyorlar” diye ifade etti.

“Ve böylece halkın kutlaması biter. Umutlar yıkılır, düşler öldürülür, sevinç bastırılır; kalp korunur ve hayırseverlik soğuklaşır.”

Gençlerin sevinci

Papa Françesko, sözlerini gençlere seslenerek sonlandırdı. Onlara, yaşlılarının onları susturma girişimlerine boyun eğmemeleri için yalvardılar. “Sevgili genç insanlar. Sizin İsa’daki sevinciniz bazılarına kızgınlık kaynağı olabilir. Çünkü sevinçli genç bir insanın manüpüle edilmesi zordur.’’

Papa Françesko, İsa’nın öğrencilerini susturmak isteyen Ferisiler’e sözlerini gençlere hatırlatarak devam etti. 39 Kalabalığın içinden bazı Ferisiler O’na, “Öğretmen, öğrencilerini sustur!” dediler. 40 İsa, “Size şunu söyleyeyim, bunlar susacak olsa, taşlar bağıracaktır!” diye karşılık verdi.(Luka 19: 39-40).

Papa Françesko, lütfen sessiz kalmayın Hozanna diyerek şarkılar söyleyin diyerek gençlere yalvardı: “Taşların kendileri ağlamadan önce lütfen bu seçimi yapın.”

Endonezya’daki Hristiyanların Durumu

Pew Araştırma Merkezi, Endonezya'daki Hristiyanların Durumunu Paylaştı Yaklaşık 275 milyonluk nüfusa sahip olan Endonezya, inanç özgürlüğünü desteklediğini iddia...

Episkopos Arsenios Dahdal’ın, Mersin Cemaati’ne Ziyareti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna'nın bereketi ile Mersin’e gelen Episkopos Arsenios Dahdal, Mersin cemaat mensupları ile bir araya geldi....

Sevgi Şehidi: Savaşın Parçaladığı Suriye’de Hollandalı Pederin Fedakarlığı

Hollandalı Peder Frans van der Lugt, Mesih'in "Birbirinizi benim sizi sevdiğim gibi sevin" buyruğunu somutlaştırdı. Çarmıh Yolu'nda...

Somali’de 6 Hristiyan Katledildi

Somali'de 29 Mart'ta El-Şebab militanları, Müjde'yi (Tanrı Sözü) duyurduğu gerekçesiyle altı Kenyalı tüccarı öldürdüğünü duyurdu. Christian Today'in ulaştığı...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi