25 Nisan 2024 Perşembe

Papa’dan Filistin Devlet Başkanı Abbas’a: “Sen bir barış meleğisin”

Papa Francis, ikisi Filistinli rahibeyi azizelik mertebesine yükseltti.

Vatikan’ın Aziz Petrus Meydanı’nda düzenlenen ayinde, ölümlerinin ardından ayrı ayrı mucizeler gerçekleştirdiğine inanılan 1800’lü yılların ortalarından 1900’lü yılların başına kadar yaşayan Filistinliler; Marie Alphonsine Danil Ghattas ile Mariam Baouardy azize, İtalyan Maria Cristina dell’Immacolata Concezione ve Fransız Giovanna Emilia de Villeneuve de kutsal kişi ilan edildi.

Yaklaşık 2 bin Ortadoğulu Hristiyanın katıldığı törende, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, İtalya Başbakanlık Müsteşarı Claudio De Vincenti, Kudüs Latin Patriği Başpiskopos Fuad Twal da hazır bulundu.

Ayinin ardından Papa Francis ile Mahmud Abbas, tören alanındaki sunağın yanında sohbet ettikten sonra kucaklaştı.

Törenin son bölümünde Papa, “papamobile” adı verilen üstü açık aracıyla çok sayıda Filistin bayrağının dikkati çektiği Aziz Petrus Meydanı’nda tur attı.

Düzenlenen bu törenle Filistin’in Vatikan tarafından tanınıyor olması tescil edilmiş oldu.

Törenin ardından Papa ile Abbas arasında bir görüşme gerçekleşti. Görüşmeye katılanların İtalyan medyasına verdiği bilgiye göre, Vatikan’daki buluşmada Papa, Mahmud Abbas’ı sıcak bir şekilde kucaklayarak karşıladı. Abbas da, hatırını sorduktan sonra Papa’yı, “Seni gençleşmiş görüyorum” diyerek selamladı.

20 dakika süren görüşmede Mahmud Abbas’a, üzerinde barış meleği figürü olan bir madalya hediye eden Papa Francis, “(bu melek) savaşın kötü ruhunu yok ediyor. Bana seni düşündürdü, sen de bir barış meleğisin” dedi.

Vatikan’dan yapılan açıklamaya göre, Papa ile Abbas’ın görüşmesinde, Vatikan’ın Filistin’i devlet olarak muhatap aldığı anlaşmayla ilgili “memnuniyet” de dile getirildi.

Açıklamada, Katolik Kilisesi’nin Filistin topraklarındaki faaliyetlerine ilişkin anlaşma metninin yakın gelecekte imzalanacağı da yinelendi.

abbas papa

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi