19 Nisan 2024 Cuma

Papa’dan göçmenler için çağrı

Göçmenlere verdiği özel önemle bilinen Papa Francis, Roma’da yaşanan göçmen gerginliği sonrasında resmi kurumlara, göçmenler konusunun öncelikli olarak ele alınması gerektiği çağrısında bulundu.

Vatikan’ın ünlü Aziz Petrus meydanına bakan çalışma ofisinin penceresinden pazar günleri yaptığı Angelus Duası’nda Papa, semt sakinlerinin bölgelerinde hırsızlık ve suç olaylarının göçmen merkezinde kalan göçmenlerden kaynaklandığını ileri sürmesiyle başlayan ve son günlerde şiddet eylemlerine sahne olan Roma’nın Tor Sapienza semtindeki olaylara değindi.

Roma’daki gerginliğin benzerlerinin, Avrupa’nın diğer kentlerinde de zaman zaman görüldüğüne dikkati çeken Papa Francis, “Sosyal bir aciliyet olarak beliren bu durum karşısında her seviyeden tüm resmi kurumları bu konuyla öncelikli olarak uygun şekilde yüzleşmeye davet ediyorum. Aksi takdirde durumun daha da yozlaşma riski var” dedi.

Ruhani lider, “Hristiyan cemaati bu konuyla somut bir biçimde ilgilenmeli” diyerek çatışma kültüründen çok buluşmanın ön planda olması gerektiğini ifade etti.

“Tansiyonu yükseltmeyin. Şiddetin her türlüsüne karşıyız” diye konuşan Papa Francis, kapsayıcı güvenli bir birliktelik oluşturmak, şüphe ve ön yargıların önüne geçebilmek için birbirini dinlemenin, diyaloğun, birlikte ppope11rojeler geliştirmenin önemine vurgu yaptı.

Göçmen konusundaki hassasiyetiyle bilinen Papa Francis, Papalık makamına seçildiği Mart 2013’ten birkaç ay sonra ilk gezisini 8 Temmuz 2013 tarihinde İtalya’nın Afrika’dan mülteci akınına uğrayan Lampedusa Adası’na yapmış ve burada yaşanan trajediye dünyanın dikkatini çekmişti.

Episkopos Kostantin Kayyal ve Arşimandrit Eftimios Fakes İskenderun’da

Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhane Manastırı Baş Rahibi Episkopos Kostantin Kayyal ve beraberindeki Arşimandrit Eftimios Fakes, Patrikhanenin...

Altnözü Ortodoks Cemaati, Arşimandrit Corc Yakup’u Konuk Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Arşimandrit Jack Khalil, Samandağ’daki Hristiyanlarla Bir Araya Geldi

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Endonezya’daki Hristiyanların Durumu

Pew Araştırma Merkezi, Endonezya'daki Hristiyanların Durumunu Paylaştı Yaklaşık 275 milyonluk nüfusa sahip olan Endonezya, inanç özgürlüğünü desteklediğini iddia...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi