20 Nisan 2024 Cumartesi

Papa’dan işkenceye karşı sert tepki ve mafyaya afaroz

Papa Francis, işkencenin her türlü halini kınadığını belirtirken, İtalyan mafyasını aforoz etti.

Papa Francis, Vatikan’ın ünlü Aziz Petrus Meydanı’na bakan çalışma ofisinin penceresinden yaptığı pazar duasında inananlara seslendi. 26 Haziran tarihinin Birleşmiş Milletler İşkence Görenlerle Dayanışma Günü olduğunu anımsatan Papa, “İnsanlara, işkence yapmak çok ciddi, ölümlü bir günah. İşkencenin her türlü halini sert şekilde kınıyorum” dedi.

İşkenceye kınayan ve sert şekilde karşı çıkan Papa Francis, dün de İtalya’nın güneyindeki Calabria Bölgesi’ne apostolik bir ziyaret gerçekleştirerek, buradaki hakim kriminal suç örgütü “N’drangheta” hakkında sert açıklamalarda bulundu.

Papa, N’drangheta için “Onlar, mafya gibi iyi yolda olmayanlardır. Onlar, Tanrı birliği içinde olmayanlardır. Onlar, aforoz edilenlerdir” dedi. N’drangheta’nın kötülüğe ibadet eden, ortak iyiyi hor kullanan bir yapı olduğunu belirten Papa, “Bu kötü ile mücadele edilmelidir. Bu, uzaklaştırılmalıdır. Buna karşı hayır denmelidir” ifadelerini kullandı.

Kilisenin organize supopeçla mücadeleye tüm gücüyle destek vereceğini ifade eden Papa, daha çok vicdan eğitimi yapmaları gerektiğini, bunu gençlerin istediğini, bunu da inançla sağlayabileceklerini dile getirdi.

Papa’nın sözleriyle sert şekilde yüklendiği N’drangheta örgütü Calabria Bölgesi’ndeki uyuşturucu trafiği ile organize suç konusundaki kötü siciliyle biliniyor.

Öte yandan, İtalya Başbakanı Matteo Renzi de, sosyal paylaşım sitesi twitter’den yazdığı iletisinde, Papa’ya Calabria ziyareti ve burada sarf ettiği sözler nedeniyle teşekkür etti.

Çinli Adamın Mülteci Statüsü Sahte Zulüm İddiaları Nedeniyle İptal Edildi

2016 yılında İsa Mesih'i kabul eden ve yeraltı kilisesine katılan Çinli bir Hristiyan'ın 'mülteci' statüsü Yeni Zelanda...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi