25 Nisan 2024 Perşembe

Papa’nın, Şili ve Peru’daki Apostolik Ziyareti Başladı

Papa Françesko’yu Şili ve Peru’ya yapacağı Apostolik Ziyaret için Güney Amerika’ya taşıyan uçak Pazartesi sabahı saat 8.55’de Roma’dan kalktı.

Papa Françesko’nun, İtalya’nın dışında 22. papalık seyahati olan Santiago, Şili’ye 15 saatlik yolculuğu için Roma’nın Fiumicino Havaalanı’ndan pazartesi günü ayrılmasıyla başladı.

Papa’nın Apostolik ziyareti Şili ve komşusu Peru’da bir haftanın içinde altı farklı şehirde olacak.

Papa’nın yolculuğu, Şili’nin başkenti Santiago’da başlıyor; buna ek olarak Papa sivil ve dini liderlerle bir araya gelecek ve bir kadın hapishanesini ziyaret edecek. Papa, gençlerle bir toplantı için Santiago’ya geri dönmeden önce çarşamba günü büyük yerli nüfusuna sahip bir şehir olan Temuco’ya gidecek. Papa Francis, son gününü Şili’nin kuzeydeki liman şehri Iquique’de geçirecek.

İtalya için telgraf

Papa Güney Amerika’ya seyahatinde de her zaman yaptığı gibi o uçarken çeşitli uluslara telgraf gönderdi. İlk telgrafı İtalya başbakanı Sergio Mattarella’ya yolladı. Papa Mesajında şunları yazdı: “Yerel Kilisenin misyonunu desteklemek amacıyla Roma’yı Şili ve Peru’ya gitmek üzere terk ederken ve bir umut mesajı getirmek için, benim için saygılı selamlarımı sunmam önemlidir; Sayın Bakan, İtalyan halkının manevi, sivil ve toplumsal refahı için en içten iyi dileklerimi eklediğimi ve Apostolik kutsamayı gönüllü olarak armağan ettim.”

Ziyaret Öncesinde Kiliselere Saldırı 

Papa Françesko’nun ülkeye ziyareti öncesinde bazı protestocular Şili’deki birkaç Katolik Kilisesi’ni tahrip etti ve Katolik liderini “bomba” ile hedef alacaklarını söyledi. Göstericiler, başkent Santiago’daki dört kiliseye molotofkokteylleriyle saldırdı. Latin Amerika’da yayın yapan Telesur televizyon kanalına göre, Papa’ya “Bir sonraki bomba elbisenizde olacak” yazan bir uyarı notu bıraktılar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi