20 Nisan 2024 Cumartesi

Papa’nın Türkiye programı belli oldu

Papa Francis’in kasım sonunda yapacağı Türkiye ziyaretinin detayları belli oldu.

Vatikan Basın Sözcüsü Rahip Federico Lombardi, Papa Francis’in papalığa seçildikten sonra yapacağı altıncı dış ziyaret olan Türkiye gezisinin detaylarını duyurdu.

Papa’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul Ekümenik Patriği Bartholomeos’un davetlerine iştirak ettiğini belirten Lombardi, ziyaretin 28-30 Kasım tarihlerinde yapılacağını açıkladı.

Lombardi’nin verdiği bilgiye göre, Papa, 28 Kasım öğle saatlerinde Ankara’ya varacak ve burada ilk olarak Anıtkabir’i ziyaret edecek. Anıtkabir ziyaretinin ardından Papa, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından resmi törenle karşılanacak. Erdoğan ile görüşmesinin ardından Papa, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile özel oturumda bir araya gelecek. Papa, Davutoğlu ile görüşmesinden sonra Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’i ziyaret edecek.

Ziyaretinin ikinci günü sabahında Ankara’dan İstanbul’a geçecek olan Papa Francis, burada ilk olarak Ayasofya Müzesi’ne gidecek, ardından 30 Kasım 2006’da selefi Emeritus Papa 16. Benedikt’in yaptığı gibi Sultanahmet Camisi’ni ziyaret edecek.

Bu iki önemli yerin ardından Papa Francis, Papalık’ın İstanbul Temsilciliği’nin de bulunduğu Saint Esprit Katedrali’ne geçecek ve burada bir ayin yönetecek.

Papa Francis, İstanbul’daki ilk gününün akşam saatlerinde İstanbul’un Fener mahallesinde bulunan Patrikhane bünyesindeki St. George Kilisesi’ne giderek burada Ekümenik Patrik Bartholomeos ile özel bir görüşme yapacak.

Türkiye gezisinin üçüncü ve son günü olan 30 Kasım’da Patrik Bartholomeos ile Ortodoks Kilisesi’ni kurduğuna inanılan Elçi Andreas’ın anma yortusuna katılacak olan Papa Francis, öğleden sonra gezisini tamamlayarak Vatikan’a dönecek.

Papa’nın ziyareti boyunca Ankara’daki resmi temasları, İstanbul’daki katedral ayini ve Ekümenik Patrik ile görüşmesi sırasında olmak üzere üç konuşma yapması öngörülüyor.

Bu ziyaretle Papa Francis, Papa 6. Paul (1967), Papa 2. Jean Paul (1979) ve Papa 16. Benedikt’in ardından Türkiye’yi ziyaret eden dördüncü Papa olacak. Türkiye’ye son olarak Papa 16. Benedikt, Kasım 2006’da resmi bir ziyaret düzenlemişti.pope_francis turkey

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi