18 Nisan 2024 Perşembe

Papa’yı görmek için dağıtılan biletler karaborsaya düştü

papa biletNew York’ta, Papa ‘yı görmek isteyenler için Papa’nın geçeceği Central Park’a giriş biletleri internet üzerinden çekilişle ücretsiz olarak dağıtıldı. Bazı uyanıklar bu biletleri internette ve karaborsada bin dolara varan fiyatlara satışa sundu. Bu satışlar ruhbanlar tarafından kınandı.

Yaklaşık yüz bin kişinin katıldığı bir piyango aracılığıyla 80 bin bilet dağıtıldı. Daha sonra eBay ve Craigslist gibi sitelerde bin dolardan satılmaya başlandı.
Papa’nın 25 Eylülde Amerika Birleşik Devletleri’ne yapacağı ziyareti sırasında Central Park’tan geçeceği planlanıyor.
New York’taki yetkililer , Papa ile görüş için bilet satışı kınadı.
Daha önce, 80 bin bilet yaklaşık yüz bin kişinin katıldığı bir piyango aracılığıyla dağıtıldı. Kazananlar belli olduktan sonra biletler eBay ve Craigslist gibi ikincil piyasalarda bin dolardan satılmaya başlandı.
New York Başpiskoposu Timothy Dolan bilet satışını şu sözleriyle kınadı: ‘’Papa’yla görüş biletleri ücretsiz bir şekilde insanlara sunuldu, böylece durumu olmayanlar ve her türden insanlar New York’a gelecek olan Papa’yı görme şansı bulacaktı, kazanılan biletlerin tekrardan satışa sunulması ve bunun bir ticaret kaynağı haline getirilmesi Papanın ziyaret amacının dışındadır. ‘’ Dolan’ın açıklamasını New York Times gazetesi aktardı.
Belediye başkanın ofisi biletlerin bir an önce satışının durdurulması ve internet üzerinden satışların engellenmesi için ABD gizli servisleriyle birlikte çalıştığını belirtti.
Papayı görmek isteyen bütün insanlar hesaplamalara göre park alanına sığmayacaktı. Yetkililer bu duruma çözüm olarak piyango aracılığyla biletleri dağıtmaya karar verdi.
New York Belediye Başkanı Bill de Blasio konuşmasında, 93.000 fazla talep başvurusu olduğunu açıkladı. Fakat gelenlerin park alanına uygun olabilmesi için bu sayı 80.000 ile sınırlandırıldı. Kazananların sonuçları Perşembe akşamı açıklanmaya başlandı.

(ria.ru / Çeviren: Olga Daşcınscaıa)

Dünyanın En Yaşlı Adamı Hayatını Kaybetti

Günde iki kez tesbih duası yapan ve dünyanın en yaşlı erkeği unvanına sahip olan Vicente Pérez Mora,...

Uyanış Gençliği’nde Hristiyanların Topluma Etkisi Konuşuldu

İstanbul'un farklı kiliselerinden gençler 6 Nisan Cumartesi günü, Uyanış Gençliği’nde yeniden bir araya geldi. Sunuculuğunu Dirisu Kilisesi’nden...

Kilise Yakınlarında Bir Araç Dolusu Yanmış Kutsal Kitap Bulundu

Tennessee'deki Global Vision Bible Kilisesi'nden pastör Greg Locke, kilise yakınlarındaki bir araçta yaklaşık 200 adet Kutsal Kitap'ın...

Hristiyan Doktrininin Siyasete Entegre Edilmesi İsteniyor

6-9 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan Avrupa Parlamentosu milletvekili seçimleri öncesinde episkoposlar, devlet ve kilise arasındaki ilişkinin...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi