20 Nisan 2024 Cumartesi

Paskalya Tatili, Turizmi Hareketlendirdi

İsa Mesih’in çarmıha gerildikten sonra 3’üncü günde dirilişini kutlandığı Paskalya Bayramı öncesinde Muğla’nın Marmaris ilçesine 1200 İngiliz turist geldiği Muğla’daki yerel kaynaklar tarafından belirtildi. Paskalya bayramı boyunca bölgeyi 10 bin Avrupalı turistin ziyaret etmesi beklendiği söylendi.

Muğla’nın turistik bir ilçesi olan Marmaris’te, Paskalya nedeniyle nitelikli otellerde doluluk yaşanmaya başladı. Nisan ayında İngiltere’den Dalaman Havaalanı’na haftada 10 uçak ineceği bildirildi. Paskalya tatiline ve Nevruz kutlamaları için ilçeye gelen bin kişilik İran turist kafilesi de eklenince hareketlilik yaşandığı görüldü.

Paskalya ve Nevruz kutlamaları nedeniyle rotasını Türkiye’ye çeviren İranlı ve Avrupalı turistler Marmaris’te tatilin keyfini çıkarıyor. Nevruz kutlamaları nedeniyle ilçeye ilk defa bin kişilik İranlı turist kafilesinin gelmesi turizmcileri sevindirdi.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Ali Kırlı, İngiltere’den haftada 10 uçak ineceğini havayolu ile gelen turistlerin yüzde 60’ının tatil için Marmaris’i tercih ettiğini söyledi.

Güney Ege Otelciler Birliği Başkanı(GETOB) Bülent Bülbüloğlu ise 31 Mart tarihinde uçakla ilk İngiliz turist kafilesinin geldiğini belirterek, “Marmaris olarak sezona çok iyi hazırlandık. Havalarda çok güzel gidiyor. Bu sayede açık olan otellerimizde doluluk yaşanacak” diye konuştu.

Yerel kaynaklarda, Paskalya tatili için Marmaris’e gelen İngiliz turistler, tatilin keyfini güvenlik konusunda hiçbir endişeleri olmadığını dile getirdikleri belirtildi.

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi