19 Mart 2024 Salı

Pastör Brunson’ın 3. Duruşması Bugün Görülüyor

Andrew Craig Brunson, Mayıs ayında ikinci kez hakim karşısına çıkmasının ardından mahkeme, Rahip Brunson için tutukluluk halinin devamına ve bir sonraki duruşmanın 18 Temmuz’da görülmesine karar vermişti. İzmir’in Aliağa İlçesine bulunan İzmir 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün saat 10:00’da görülmeye başlanan 3. duruşma için özellikle yurt dışı basından yoğun ilgi var. 

Reuters’da yayınlanan habere göre, Pastör Brunson’ın avukatı İsmail Cem Halavurt bugünkü duruşmada mahkemenin Pastör Brunson’ı serbest bırakabileceğini belirtti. Türk mahkemelerinin herhangi bir müdahaleyi önlemek için delil toplanırken sanıkların gözaltında tutulması gerektiğini söyleyen Avukat Halavurt, bu sürecin, son üç tanığının dinlenmesinin ardından ve pastörün serbest bırakılması için yargılama süresinin sona erebileceğine değindi. İlk günden beri yasaya göre serbest bırakılması gerektiğini söyleyen Halavurt, “Kanıt toplamanın tamamlanmasına takiben serbest bırakılmasını bekliyoruz” dedi.

Opendoors Amerika’nın temsilcisi David Curry, Mission Network News’e verdiği demeçte, Türk hükümetinin Pastör Brunson’ı elinde tutacak herhangi  göz önünde bulunduracak bir kanıtlarının olmadığını belirtti. Pastör Brunson’ı uzun zamandır tuttuklarını, belirli bir suçlamada bulunmadıklarını ve aslında herhangi bir tanık bulamadıklarına değindi. “Korkarım ki, bunların daha fazlasıyla karşılaşabiliriz” diyerek sözlerini bitirdi.

Mayıs ayındaki duruşmada Pastör Brunson suçlamaları, “Utanç verici ve iğrenç” olarak nitelemişti.

İzmir’in Aliağa İlçesi’nde görülen ikinci duruşmada gizli bir tanık Brunson’ın “Hristiyan bir Kürt devleti” kurmaya çalıştığını iddia etti. Gizli tanık Brunson’ı ABD Ordusu’nun Suriye’de YPG’ye silah yardımı yapması için de koordinat sağlamakla suçladı. Brunson ise “utanç verici ve iğrenç” olarak nitelediği suçlamaları bir kez daha reddetti.

16 Nisan’da ilk kez hakim karşısına çıkan Brunson yasadışı bir şey yapmadığını söyleyerek suçlamaları reddetmiş, savunması sırasında bir ara ağlayarak fenalaşmıştı.

Reuters haber ajansında konuşan avukatı İsmail Cem Halavurt, “Brunson’ın inancından dolayı tutuklandığını ortaya koyan kanıtlar var” demişti.

Savcının tutukluluk halinin devamını isteyen mütaalası sırasında Brunson ağlamaya başladı, ara karardan önce son sözlerini soran mahkeme başkanına “Ben evime dönmek istiyorum” dedi. Daha sonra mahkeme heyeti kararını açıkladı. Karara göre, rahip Brunson’un tutukluluk haline devamına karar verdi. Duruşmaya 18 Temmuz tarihine erteledi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın bizzat Türkiye’den iadesini talep ettiği Brunson hakkında 35 yıl hapis cezası isteniyor.

Gazzeli Genç Kız, SAT-7’ye Konuştu

SAT-7 EKRANLARINDA SAVAŞIN SONLANDIRILMASI VE OKULA DÖNME ÇAĞRISINDA BULUNDU Gazze'de 625.000'den fazla çocuk ve genç aylardır okula gidemiyor...

Ermeni Kilisesi, Surp Krikor Lusavoriç Yortusu’nu Kutladı

Ermeni Kilisesi, İman Atası Surp Krikor Lusavoriç'in, İsa Mesih'e olan imanı uğruna Khor Virab'a (Derin Kuyu) Atılışı...

İskenderun’da Paskalya Öncesi Et Orucu Başladı

İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu ‘Et Karnavalı-Merfağ’ gerçekleştirerek, Paskalya öncesinde et orucuna başladı. Bu hafta sonu ise Peynir Karnavalı...

Papaz Aleksandır Çıkırık, Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı

Edirne'de geçen yıl 17 Mart'ta geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Bulgar Ortodoks Sveti Georgi Kilisesi papazı Aleksandır Çıkırık, ölümünün...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi