19 Mart 2024 Salı

Pastör Brunson’un Davası Bugün Başladı

İzmir’de 1 yıldan fazla bir süre önce gözaltına alınan ve yargılanmadan tutuklanan Pastör Andrew Brunson hakkında İzmir 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davaya bugün başlandı.

Posta Gazetesi’nin haberine göre, İzmir Şakran T Tipi Kapalı İnfaz Kurumu Kampüsü’nde başlanan davaya çok sayıda yabancı basın mensubu da izleyiciler arasında yer aldı. Eşi Norine Brunson da duruşma salonunda sanık yakınlarına ayrılan bölümde oturdu ve iddianamenin özetinin okunması sırasında notlarından takip etti.

Duruşmayı izlemek için Kuzey Karolina’dan Senatör Thom Tillis ve Ambassador at Large Religious Freedom’dan avukat Sam Brownback da cezaevi kampüsüne geldiği bildirildi.

Sabah 09.30’da başlayan duruşmada İzmir 2. Ağır Ceza Mahkeme Heyeti önce Brunson’a “Türkçe biliyor musunuz” diye sordu. Brunson’un yanıtı “Az biliyorum” oldu. “Savunmanızı Türkçe mi yapacaksınız” sorusuna da “Türkçe yapacağım. Anlamazsam sorarım” yanıtını verdi.

Mahkeme Başkanı 2 yeminli bilirkişinin de temin edildiğini ve salonda bulunduğunu hatırlattı. İddianamenin özetine geçilmeden önce kimlik tespiti yapıldı. Sanık Brunson İzmir’de ikamet ettiği, sabıkası olmadığı, doktora yaptığını sorular üzerine belirtti. İddianamede bulunduğu kaydedilen İspanya ve Almanya vatandaşlıklarını reddederek ABD vatandaşı olduğunu kaydetti.

45 DAKİKA İDDİANAME OKUNDU

Ardından iddianamenin okunmasına geçildi.  Yaklaşık 45 dakikalık özet okunmasından sonra mahkeme başkanı sanık Brunson’a savunma yapmadan önce susma hakkını kullanabileceğini, savunma için ek süre isteyebileceğini hatırlattı. Brunson, “Savunmamı şimdi yapmak istiyorum” diye kaydetti.

‘TANRI’NIN BİR HİZMETLİSİYİM’

Andrew Craig Brunson savunmasına “Tanrı’nın bir hizmetlisiyim. 1993 yılında eşimle Türkiye’ye taşındık. Tek gelme nedenim İsa Mesihi anlatmak ve ona öğrenci yetiştirmekti. 2000’de İzmir’e taşındık ve Yeniden Doğuş Kilisesi’ni açtım. Yanlış hiçbir şey yapmadım. Devlet bizi her zaman izledi. Türkiye aleyhine hiçbir şey yapmadım. Tam tersine Türkiye’yi seviyorum. 25 senedir Türkiye için dua ediyorum. Masumum. Gerçeğin ortaya çıkmasını istiyorum şimdi. İddiaların ve suçlamaların hiçbirini kabul etmiyorum. Bu faaliyetler katılmadım. FETÖ benim inancıma bir hakaret. Ben Hristiyan bir din adamıyım. Ben İslami bir harekete katılmazdım. Ben İsa Mesih’e öğrenci yetiştirmek istiyorum. Benim inancım ve mezhebim böyle bir şey kabul etmezdi” sözleriyle başladı.

İzmir’de, terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği iddiasıyla tutuklu bulunan ABD uyruklu din adamı Andrew Craig Brunson için 35 yıl hapis cezası isteniyor. Brunson’un savunması sürüyor.

Ayrıntılar gelecek…

İskenderun’da Paskalya Öncesi Et Orucu Başladı

İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu ‘Et Karnavalı-Merfağ’ gerçekleştirerek, Paskalya öncesinde et orucuna başladı. Bu hafta sonu ise Peynir Karnavalı...

Papaz Aleksandır Çıkırık, Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı

Edirne'de geçen yıl 17 Mart'ta geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Bulgar Ortodoks Sveti Georgi Kilisesi papazı Aleksandır Çıkırık, ölümünün...

Şiddetli Yağış ve Sel, 6 Binden Fazla Yerinden Edilmiş Aileyi Etkiledi

Yemen'in orta kesimlerindeki Marib şehrinde şiddetli yağış ve selden 6 bin yerinden edilmiş ailenin etkilendiği duyuruldu. Yemen hükümetine...

Hristiyan Yardım Kurumu, Binlerce Teolojik Kitap Bağışlayacak

Hristiyan yardım kurumu, dünya çapında teolojik kaynaklardaki boşluğu doldurmak için 10 bin'den fazla kitap bağışlayacak. Langham Partnership organizasyonu...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi