16 Nisan 2024 Salı

Tacikistanlı Pastör Mahkum Edildi

Tacikistan Khujand’daki, Protestan bir kilisenin pastörü üç yıl hapse mahkum edildi. Gizli polisin kilisenin Pastörü Bakhrom Kholmatov’u Nisan ayında göz altına alarak Temmuz ayında mahkum ettiği ve cemaat üyelerine işkence yaptığı belirtildi.

“İlahiler Hükümeti Devirmeye Yönelik Çağrıda Bulunuyor”

Kolluk Kuvvetlerinin resmi raporuna göre, Pastör Kholmatov “aşırılık şüphesiyle” göz altına alındı. Kolluk Kuvvetleri, İncil’de geçen Efesliler 6: 12’deki gibi ayetlere dayanan ilahileri “aşırılık yanlısı” ve “halkı hükümeti devirmeye” çağırdığını belirtti.

Yerel basında çıkan haberlere göre, 42 yaşındaki Pastör Bakhrom Kholmatov’un kilisesinin Kore kökenli organizasyon “Sonmin Sunbogym” denetiminden ötürü Khujand’da 10 Nisan 2017’de gözaltına alındığı ve Temmuz ayının sonları doğru ise mahkum edildiği açıklandı.

Hristiyan Merkezinin Faaliyetleri Yasadışı

Tacikistanlı yetkililer, söz konusu kilisenin “Sonmin Sunbogym” Hristiyan merkezine resmi olarak kayıtlı olmadığını ve bu nedenle ülkedeki faaliyetlerinin yasadışı olduğunu belirtti.

İsmi geçen Hristiyan merkezi, 1993 yılından beri Tacikistan’da faaliyet göstermekte ve inanç faaliyetleri yasasınca kabul edilmeden önce inanç faaliyetleri ile ilgili eylemleri gerçekleştirmişti.

Uluslararası Dini Özgürlükler Komisyonun’dan Açıklama

Şu anda Tacikistan’da birçok Hristiyan merkezi ve organizasyonu bulunuyor. Uluslararası Dini Özgürlükler Komisyonu (USCIRF), Tacikistan’ı inanç özgürlüğünü sağlamada “kaygı uyandıran ülkelerden” olduğunu ve Hristiyan vatandaşların zulme maruz kalmaya devam ettiklerini söyledi. (K)

Malatya ve Elazığ’da Diriliş Yortusu Kutlamaları

İsa Mesih'in Diriliş (Surp Zadik) Yortusu münasebetiyle Anadolu Ermeni toplumu gözetmeni Peder Avedis Tabaşyan Malatya ve Elazığ...

BM: 25 Milyon Kişi İnsani Yardıma Muhtaç

Birleşmiş Milletler (BM), Sudan'da 25 milyon kişinin insani yardıma muhtaç olduğunu, 8,6 milyon kişinin ise yerinden edildiğini...

Kilisede Bıçaklı Saldırı: “Dini Aşırıcılık” Kaynaklı Bir Terör Eylemi

Avustralya'nın başkenti Sidney'in batısında bir kilisede, episkopos dahil en az 4 kişinin bıçaklandığı bildirildi. Ayin sırasında konuşma...

Gazze’de Sağlık Krizi: Yetersiz Beslenen Hastalar İyileşemiyor

Bombardımanın 6 aydır sürdüğü Gazze'de sağlık hizmetlerine erişim neredeyse imkansız hale geldi. Yetersiz beslendikleri için yaraları iyileşmeyen...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi