24 Nisan 2024 Çarşamba

Patrik Kiril’den başsağlığı mesajı

Patrik Kiril, Dağıstan Dini liderinin öldürülmesi ile ilgili gerginliği önlemek için topluluğu teşvik ediyor.

Moskova ve tüm Rusya Patriği Kiril, Dağıstan’daki Müslümanların Ruhani Lideri olan Şeyh Said Afandi’nin (el Çirkavi) ölümü üzerine başsağlığı dileklerini iletti.

Patrik’in Dağıstan Devlet Başkanı Magometsalam Magomedov ve Dağıstan Müslümanları Dinî İdaresi Başkanı Müftü Ahmed Abdullayev’e gönderdiği mesajda, “Bir çok Müslüman için bu adam hoşgörülü ve ılımlı olmak için bir örnek oldu, dini kuralları uygulamayı ve vatanseverlik görevin uyumlu biçimde birleşimi. Ülkemizdeki sivil barışı bir kez daha güçlü bir testten geçiyor” ifadeleri yer alıyor.
Moskova Patrikhanesi’nin web sitesinde yayınlanan mesajda, Başpiskopos “Düşmanlar bir tek Dağıstan’da değil tüm Rusya’da da sosyal istikrarı yok etmek istiyorlar” sözleri ile devam etti.
“Din adamlarına saldırılar düzenleniyor, Ortodoks kiliseleri, camiler ve sinagoglar kirletiliyor, kültürel ve manevî simgelere saygısızlık ediliyor. Geleneksel mezheplerin inanları, çatışmaya ve intikam almaya kışkırtılıyor.” Patrik, yalnızca iyi niyetli insanların çabaları birleştirilerek barış ve adaletin yeniden kurulabileceğinden emin: “Toplumda gerginliğin artmasına izin vermeyiz.”
Başpiskopos ölenin ailesine ve yakınlarına manevi güç ve kuvvet, Dağıstan halkına ise barış, refah ve bereket diledi. (ubrus/MG)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi