28 Mart 2024 Perşembe

Patrik Kirill, Patrikliğinin 9. Yılına Özel Vaaz Verdi

Moskova ve Tüm Rusya Patriği Kirill, kutsal görevinin dokuzuncu yıldönümüne özel olarak geçen Perşembe günü Kurtarıcı İsa Katedrali’nde vaaz verdi.

Rusya Patriğinin göreve başlama yıldönümleri geleneksel olarak Rus Ortodoks Kilisesi tarafından da özel bir gün olarak kabul edilip büyük bir bayram gibi kutlanmaktadır.

Patrik Kirill, Perşembe sabahı geleneği yine bozmadı ve Rusya’nın ana Katedralinde her yıl olduğu gibi özel bir vaaz verdi. Patrik Kirill’in dini yönetiminin 9. Yıldönümünde çok sayıda hiyerarşi ve rahip bir araya geldi.

Vaazdan sonra ise Patriği kutlama törenine geçildi. Törende kilisenin geleceği, günümüzdeki durumu ve gelişimi hakkındaki konular ele alındı.

Patriklik basın servisinin aktardıklarına göre; 20 Kasım’da 71 yaşına giren Rus Ortodoks Kilisesi Başkanı Kirill, 2017 yılı içerisinde; 200 ayin gerçekleştirdi, 20 Kiliseyi kutsadı ve Rusya topraklarında bulunan 23 piskoposluğu ziyaret etti. Ayrıca Kırgızistan, Özbekistan ve Romanya’da da bulundu.

Patrik ayrıca bu özel gününde onu yalnız bırakmayan herkese hediye olarak çiçek almamaları konusunda çağrıda bulundu. Kendisine hediye ve çiçek alınmasının yerine Alexis Hastanesi’ne bağışta bulunup bir ambulansın alınabilmesi için destek olmalarını istedi.

Adı, Vladimir Mihailoviç Gundyayev olan Patrik’in Kirill, II. Aleksi’nin 5 Aralık 2008 tarihinde vefatı üzerine Siviller ve Din Adamlarından oluşan genişletilmiş Konsülün seçim kararıyla 27 Ocak 2009’da 677 oydan 508’ini alarak, Moskova ve Tüm Rusya Ortodoks Kilisesi’nin 16. patriği seçilmişti.(Olga Daşcinscaia-ria.ru/news.rambler.ru)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi