28 Mart 2024 Perşembe

Pokemon Go, oyuncuları kiliselere yönlendiriyor

Dünyanın dört bir yanında oynanmaya başlayan Pokemon Go oyunu, oyuncuların belirli puanlar ve Poke top toplamaları için önceden ayarlanmış belirli mekanlara çekiyor. Oyunun bu özelliğini keşfeden İngiltere de bulunan Birmingham kilisesi Pokemon Go oyunu çılgınlığı için bir konum haline geldikten sonra kendini ziyaretçi akınına hazırlıyor.

Oyun, oyuncuları sanal noktalardan kredi toplamak için belli bir konuma yönlendiriyor. Belirli noktalar ya bir kilise ya da bir alışveriş merkezi olabiliyor. Ancak kimse bu yerlerin nasıl ve neden cep telefonu oyununa  dahil edildiğini bilmiyor. Oyunun kiliseyi Pokemon Go oyuncularının ortak buluşma noktası olarak belirlediğinin farkına varan kilise temsilcisi David Hallam, “Tanrı gerçekten gizemli yollarla çalışır.” açıklamasını yaptı.

Pokemon Go oyuncuları, şimdiden şehir merkezindeki kiliseye akın etmeye başladı. Pazar hizmetindeki imanlılar, kilisenin merdivenlerinde kendini Pokemon oyununa  kaptırmış birini gördüklerinde şaşırdı.

Kilise temsilcisi, “Dürüst olmak gerekirse, ilk başta onun bir deli olduğunu düşündüm, çünkü bu adam cep telefonundaki oyuna kendini kaptırmış bir şekilde basamaklarda oturuyordu.” açıklamasında bulundu. İbadet başlamadan yarım saat önce oradaydı ve daha sonra basamaklarda oturmaya devam etti. İbadete katılması, bir fincan çay içme kurabiye yemeye davet edilmesine rağmen, iki saatlik süre zarfında oyun oynamaya devam etti.” dedi.

pokemon go çılgınlığı kiliselerdeOyuncuların belli bir konuma gitmeleri ve puan kazanmak için online egzersiz yapmaları gerekiyor. Kilise bir spor salonu olarak tanıtılıyor ve oyuncuların Pokemon karakterlerini çeşitli bölgelerde çeşitli şekillerde gerçek zamanlı ve gerçek yaşam bölgelerinde yakalamalarına olanak sağlıyor.

Dünya genelinde bazı kiliseler ise oyuncuları motive etmek ve telefonlarını şarj edebileceklerini belirten uyarı levhaları yaparken, pizza, su ve çay gibi hizmetlerinin olduğunu da belirtti.

Kilise temsilcisi Hallam, bu oyunu oynayanların sanal puanlar toplamaktan ziyade kurtuluş arayacaklarını umut ediyor. Kilise temsilcisi ilerde Pokemon akşamı düzenlemelerine izin verilirse gururlarının okşanacağını belirtti.(BA/ÖK)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi