25 Nisan 2024 Perşembe

Polonya ve Portekiz, Avrupa’nın En Dindar Katolik Ülkeleri

Pew Research Merkezi tarafından 2017 ile 2018 yılları arasında yapılan sosyolojik araştırmalar; Portekiz ve Polonya’nın geleneksel olarak Roma Katolik Kilisesi’ne bağlılıkları ile Avrupa ülkeleri arasında en yüksek dindarlık düzeyini koruduğunu gösterdi.

Polonya ve Portekiz nüfuslarında en çok Katolik çoğunluğa sahip ülkeler olarak belirlendi.

Resmi olarak yürütülen istatistik ve anketler; Polonya ve Portekiz’de Katolik olduğunu söyleyen vatandaşların genel nüfusa göre oranının % 88-90 arasında olduğunu gösteriyor.

Söz konusu durum Polonya ve Portekiz için Avrupa ülkeleri arasında tartışmasız bir liderlik yarattı.

Araştırmacıları şaşırtan detaylardan biri de İtalya ve İrlanda’nın bu parametrelere göre dördüncü ve beşinci sırada yer alması oldu. İstatistiklere göre İtalya’daki Katoliklerin oranı seneler içerisinde %80’i aşamadı.

Polonya ve Portekiz’in elde ettiği liderliğe ise en çok yaklaşabilen; nüfusunun %84-86 oranında Katoliklerden oluşmasıyla Hırvatistan oldu.

Böylece Avrupanın en çok Katolik nüfusuna sahip ilk 5 ülkesinin sıralaması şöyle oldu: İlk sırada Polonya ardından Portekiz, Hırvatistan, İtalya, İrlanda.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi