18 Nisan 2024 Perşembe

Polonya’da Birçok Rahip “İnançsızlar İçin Nöbet” Görevlerine Başladı

Polonya’da birçok rahip, her Cuma 20:00 ile 02:00 arasındaki altı saat boyunca, tatil yerlerinin popüler sokaklarındaki banklarda oturup, konuşmak isteyen insanları bekleyecekler. İnsanlar rahiplere yaklaşarak herhangi bir konuda yardım isteyebilecek, fikir danışabilecek, Tanrı hakkında merak ettikleri her soruyu sorabilecekler.

Projenin organizatörlerinden biri olan Katolik rahip Michael Mysiak, “Her konuşma rahip ile kişi arasında gizli kalacaktır. Yani herhangi biriniz günahlarınızı itiraf edip tövbe etmek isterseniz artık böyle bir fırsatınız var” diye belirtti. Peder Mysiak, “İnançsızlar için nöbet” projesinin özellikle herhangi bir dine mensup olmayanlar, agnostikler ve kilisede yerlerinin olmadığına inananlar için oluşturulduğunu söyledi.

Peder Michael: “Bizlerin amacı insanların; sıradan ihtiyaçları, sorunları, Tanrı’nın haytalarındaki yeri, maneviyat ve kuşkular hakkında konuşmasını sağlamak. Günümüzde insanları oturup kiliselerde beklemenin yetersiz olduğunun farkındayız. Bizler tüm bunların aksine onların gittikleri yere gitmeliyiz. Kuşkularını ve kendileri için önemli olabilecek konuları çözebilmeleri için onları teşvik etmeliyiz” açıklamasında bulundu.

Gece nöbeti için rahipler sürekli değişecek. Böylece insanlar danışmak istedikleri konuları farklı rahiplere danışabilecekler.

Peder Michael, bu projede olduğu için çok şanslı olduğunu ve Tanrı’nın kendisine inanç, ruhsal güç ve sevgi bağışladığını belirtti. İsa Mesih’in iyi bir öğrencisi olmaya çalışıyorum, bu hediyeleri başkalarıyla paylaşmak istiyorum. Sahip olduğum tüm bu özellikleri kendi içimde saklayamam” dedi.

Son zamanlarda, din adamları genellikle yeni formları ve yöntemleri kullanarak insanlara hitap etmeye çalışıyorlar.

Bunun en güncel ve güzel örneği; Amerika’nın Lafayette şehrinde Michael Champagne adında Katolik bir rahibin, işinden ilham alarak bir ambulans arabası satın alması ve onu mobil bir tövbe merkezine dönüştürmesi oldu.(cnl.news, 316news.org/OD)

Dünyanın En Yaşlı Adamı Hayatını Kaybetti

Günde iki kez tesbih duası yapan ve dünyanın en yaşlı erkeği unvanına sahip olan Vicente Pérez Mora,...

Uyanış Gençliği’nde Hristiyanların Topluma Etkisi Konuşuldu

İstanbul'un farklı kiliselerinden gençler 6 Nisan Cumartesi günü, Uyanış Gençliği’nde yeniden bir araya geldi. Sunuculuğunu Dirisu Kilisesi’nden...

Kilise Yakınlarında Bir Araç Dolusu Yanmış Kutsal Kitap Bulundu

Tennessee'deki Global Vision Bible Kilisesi'nden pastör Greg Locke, kilise yakınlarındaki bir araçta yaklaşık 200 adet Kutsal Kitap'ın...

Hristiyan Doktrininin Siyasete Entegre Edilmesi İsteniyor

6-9 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan Avrupa Parlamentosu milletvekili seçimleri öncesinde episkoposlar, devlet ve kilise arasındaki ilişkinin...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi