20 Nisan 2024 Cumartesi

Protestan Kiliseler Derneği Adalet Bakanı Bozdağ ile görüştü

Protestan Kiliseler Derneği yöneticileri, Zirve kitabevi katliamında yitirdiğimiz Tilman Geske’nin eşi Suzanna Geske ile birlikte Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüştüler. Görüşme sonrasında Protestan Kiliseler Derneği Basın Sözcüsü Soner Tufan yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamanın tam metnini aşağıda sunuyoruz:

“Protestan Kiliseler Derneği heyeti ve Malatya’da Zirve kitabevinde huderneknharca öldürülen Tilman Geske’nin eşi Suzanna Geske Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile bugün sabah bir görüşme yaptı.

Bilindiği gibi tutukluluk süresinin 5 yılla sınırlandırılmasıyla ilgili yasanın resmi gazetede yayınlanması üzerine başta Ergenekon sanıkları, Hrant Dink cinayeti davasından Erhan Tuncel ve Malatya Zirve Yayınevi katliamını gerçekleştiren 5 katil zanlısı da imza yoluyla adli kontrol edilmesi yoluyla serbest bırakılmıştı.

Adalet Bakanlığı adli kontrol yöntemine itirazda bulunmuş, devamında adli kontrolün kaçma şüphesini en aza indirecek şekilde elektronik kelepçe yoluyla yapılması için gereğinin yapılmasını istemişti. Bu itiraz kabul edilmiş, katil zanlıları ev hapsinde elektronik kelepçe ile ve tabii ki fiziki olarak da kontrol edilmeye başlanmıştı.

Bununla birlikte Protestan Kiliseler Derneği, içinde bulundukları durumları ifade etmek için Adalet Bakanı ve Cumhurbaşkanı ile bir görüşme talebinde bulunmuştu, geçen hafta.

Bu talebe ilk olarak Adalet Bakanı yanıt verdi. Bugün 10.30 civarında Protestan Kiliseler Derneği heyeti ile yapılan görüşme yarım saat kadar sürdü. Görüşme boyunca Sayın Bakan Bekir Bozdağ, hem dikkatli bir şekilde dinledi, hem de sorulara yanıt verdi.

Gittikleri yerlerde, “Eli kanlı katilleri neden serbest bıraktınız?” sorusuyla çok karşılaştıklarını ifade etti. Bunu asla istemediklerini ve beklemediklerini söyledi. Söz konusu sanıkların tahliyesinin kendilerini yaraladığını, öngörmedikleri bir karar olduğunu, zira cinayet davasından dolayı 5 yılla sınırlanan tutukluluk süresi kararından faydalanabileceklerini, ancak devam eden Ergenekon örgütü davasından dolayı tutukluluklarının devam etmesi gerektiğine inandıklarını söyledi. Tutukluluk kararının yasalaşmasından önce serbest bırakılabilecekler arasında Malatya Zirve Yayınevi davasından yargılanan 5 katil zanlısının adlarının listede olmadığını, onların zaten faydalanamayacağını düşündüklerini sözlerine ekledi, ancak tahliyeler gerçekleştikten sonra rahatsız olduklarını dile getirdi. Kamuoyu baskısı ve kendilerinin de bu tahliyeleri içlerine sindirememeleri için hemen elektronik kelepçe takılmasını istediklerini, birkaç gün önce de savcılığında zanlıların yeniden tutuklanmaları için harekete geçtiğini bildirdi.

Yakın bir zaman içinde bu itiraza bir yanıt geleceğini söyleyen Bekir Bozdağ davayı yakından takip ettiklerini, davayla ilgili gerçekleşebilecek olumsuz sonuçlardan en başta Türkiye’nin zarar göreceğini, bir insan olarak en adil yargılamanın gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Bu arada eğer davaya bakan heyet değişse bile örgüt davasından dolayı yeniden tutuklanmaları davanın sağlıklı ve tedirginlikten uzak bir şekilde devam edebileceğini ifade etti.

Görüşmeye katılan Suzanna Geske de aile olarak yaşadıkları tedirginliği, çocuklarının yalnız evde kalamamalarını, malatya’yı sevdiklerini ifade ettikten sonra 2 yıl önce yaptığı vatandaşlık başvurusuna halen yanıt gelmediğini söyledi. Bekir Bozdağ bu konuyla bizzat ilgileneceğini bildirdi.”

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi