19 Nisan 2024 Cuma

Radikal Hindular Kiliseye Zarar Verdi

Hindistan’da yaklaşık 500’den fazla Hindu radikal bir grup, kiliseye saldırdı.

Hindistan’ın Madhya Pradesh bölgesinde bulunan Protestan bir kilise, yaklaşık 500 kişilik Hindu radikaller tarafından saldırıya uğradı. Saldırganlar kilise üyelerine taşlar atıp, kilisenin girişini yıktı.

Asia News TV kanalında yer alan habere göre, saldırganlar kilisenin dışında kurulan iktidar Hindistan Halk Partisine ait sembolü taşıyan safran bayraklarını görünce fazlasıyla kızdılar. Öfkeli grup bu duruma karşı olan tepkilerini kilise üyelerini taşlayarak göstermeye başladılar.

Alirajpur ilçesinin polis müfettişi Meena Chauhan, Hristiyanlara böyle zulüm yapan radikalleri şikayet edip, derhal tutuklanmalarını talep etti. Fakat konu ile ilgili açıklama yapan  Kilise Pastorü Emmanuel Ariel durumun politik anlamda büyümesini engellemek ve Hristiyanlara yapılan zulmü daha da ön plana çıkarabilmek amacıyla, parti bayraklarının rüzgar tarafından parçalandığını ve radikallerin gerçekleştirdikleri saldırıyı bölge polisinin harekete geçmeyip izlediğini söyledi.

Ariel, “Saldırganlar, kilise üyelerine taş attılar, kadınlarımıza saldırdılar ve kilisemizin giriş bölümünü yıktılar. Bütün bunlar polislerin gözü önünde olmasına rağmen kimse durumu engellemek adına harekete geçmedi” açıklamasında bulundu.

Uluslararası Hristiyan Kuruluşu, saldırının Hristiyanlara yapılan zulümlerden sadece biri olduğunu, son birkaç senede Hristiyanlara yönelik yapılan zulümlerin araştırma sonuçlarına dikkat çekti. Raporlara göre, Hindistan’da Hristiyan nüfusunun artmasıyla zulümlerin de ayın oranda arttığını gösteriyor.

2016 yılının Nisan ayında, radikaller Hristiyan bir çifti İsa Mesih’i reddetmedikleri için üzerlerine benzin döküp yakmışlardı. (Olga Daşcinscaia)

Episkopos Kostantin Kayyal ve Arşimandrit Eftimios Fakes İskenderun’da

Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhane Manastırı Baş Rahibi Episkopos Kostantin Kayyal ve beraberindeki Arşimandrit Eftimios Fakes, Patrikhanenin...

Altnözü Ortodoks Cemaati, Arşimandrit Corc Yakup’u Konuk Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Arşimandrit Jack Khalil, Samandağ’daki Hristiyanlarla Bir Araya Geldi

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Endonezya’daki Hristiyanların Durumu

Pew Araştırma Merkezi, Endonezya'daki Hristiyanların Durumunu Paylaştı Yaklaşık 275 milyonluk nüfusa sahip olan Endonezya, inanç özgürlüğünü desteklediğini iddia...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi