25 Nisan 2024 Perşembe

Rahibe, Kadın Topluluğunun Sesi Oldu

Rahibenin sesi bütün bir kadın topluluğunun sesi haline geldi.

Patna Eyaletindeki Notre Dame Rahibeleri tarafından işletilen “Nari Gunjan” ya da “Kadın Sesi” projesi, Bihar’daki Musahar topluluğunda cinsel istismara ve tacize uğramış genç kız ve kadınlarını özgürlüklerine kavuşturdu.

Musahar topluluğu, ezilmiş Hint Dalitlerinin arasında en ezilmiş topluluk olarak biliniyor ve bundan 20 yıl önce Musahar topluluğuna Rahibe Sudha Varghese, hayatını adadı. Küçük yaşta cinsel istismara uğrayan ve hatta evlendirilen kızlara yardım elini uzattı.

Rahibe Sudha Varghese’nın yalnız anneler için bir okul açmadan önce onlara kitap okumayı aynı resin çizmeyi, boya yapmayı ve dikiş dikmeyi öğretti. Bir buçuk yıl sonra, Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu (UNICEF) onun bu programını keşfetti ve Rahibe Varghese’nin ekibini 50 merkezde finanse etme kararı aldı.

Köylerdeki tehditlere alıştığını söyleyen Rahibe Varghese, “Binlerce hayat yaşadım ve bin kez öldüm” diyerek korkmamayı öğrendiğini, tehdit edenlere; “Beni öldürürsen yerimi alacak yüzlerce kişi olacak” dediğini belirtti.

Hint hükümeti sayesinde rahibe, eyalet ve polisten yardım alıyor.

Bölgede 200 bin Katolik bulunan altı Katolik Episkoposluğu’nun öncelikleri arasında, sosyal kalkınma, eğitim ve yoksulların ve zarar görenlere yardım eli uzatmak ve İsa Mesih’in müjdesini anlatmak var.(Agenzia Fides)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi