29 Mart 2024 Cuma

Rahibelerin ‘25’nci Hizmet Yılı’ Kutlaması

Anadolu Episkoposluğuna bağlı kiliselerde yıllarca görev yapan ve şu anda Mersin’e bağlı Tarsus ilçesinde Aziz Pavlus Kilisesi’nde görevlerini sürdüren rahibelerin 25. hizmet yıldönümü kutlama töreni, Mersin Katolik Kilisesi’nde gerçekleştirildi.

Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Paolo Bizzeti önderliğinde, Mersin Katolik Kilisesi Pederleri Francis Dondu ve Roshan Cordeiro’nun katılımıyla gerçekleştirilen özel ayinde; bugüne kadar vermiş oldukları hizmetten ötürü, rahibelere teşekkür edildi. Törene Mersin Ortodoks Kilisesi Pederi İspir Teymur da iştirak etti.

Figlie Della Chiesa (Kilisenin Çocukları) Tarikatı üyesi Cemaatin Genel Sorumlusu Sr. Madre Theres ve yardımcısı Sr. Maria Gianpiccolo, Rahibeler Sr. Maria Balo, Sr. Mustacciu Maria Concetta, Sr. Bianca Agnese Trabaldo, başta Episkopos Bizzeti, kilise pederleri ve cemaat üyelerine bu güzel gün için teşekkür ettiler.

Gerçekleştirilen ayinde kısa bir konuşma yapan Mersin Katolik Kilisesi Pederi Francis Dondu; “Aziz Pavlus’a adanmış bir kilisemiz var. Ama o kilisede hiç Hristiyan olmadığı zaman bile bu rahibeler bir ışık olarak, fazla ses yapmadan, yavaş-yavaş oraya gelen insanlara İsa Mesih hakkında konuşup, onlara yardım ediyorlar.

Bu yüzden bugün onların 25. senelerini kutlarken, kendilerine tekrar-tekrar teşekkürlerimizi sunuyoruz. Umuyoruz ve diliyoruz ki daha fazla rahibeler aramıza gelsin ve sade hayatlarıyla İsa Mesih’e tanıklık etsinler” şeklinde konuştu.

Son olarak Tarsus’ta Aziz Pavlus Kilisesi’nde görevlendirilen rahibeler, başta İskenderun ve Mersin’de olmak üzere, Anadolu Episkoposluğuna bağlı diğer kiliselerde de görevlerini yıllardır sürdürüyorlar.

Mersin Katolik Kilisesinde, çevre il ve ilçelerden gelen misafirlerin katılımı ile gerçekleştirilen ayinin sonunda topluca yemek de yenildi. (SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi