25 Nisan 2024 Perşembe

Rahip, Günah Çıkarılan Odada 36 Bin Euro Buldu

Vatikan civarındaki bir kilisede çalışan Rahip Giovanni Martire Savina, günah çıkartılan odada, içerisinde 36 bin Euro bulunduğu bir kutu bulduğunu yetkililere bildirdi.

Şehir polisi ve kilise yönetimi söz konusu paranın cömert bir bağış mı yoksa hırsızlık soncundaki tövbe mi olduğunu merak ediyor.

Papa II. John Paul tarafından 3 Mayıs 1985’te Aurelio’nun Roma bölgesinde kurulan ve günümüzde oldukça ünlü olan Santa Maria delle Grazie-alle-Fornaci Kilisesi’nden rahipler, yerel polis ekiplerini arayarak; günah çıkartılan odada bir kutunun bulunduğunu ve içerisinde bomba olmasından korktuklarını dile getirdiler.

Kilisedekilerin çağrısı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri ve bomba imha uzmanları ise günah çıkarılan odadaki sandalyenin altında bomba yerine €50’luk desteler buldu.

Polis ekipleri söz konusu paranın cömert bir bağış mı yoksa çalıntı mı olduğu konusunda soruşturma başlattı.

Olay ile ilgili soruşturmayı yürüten savcı Salvatore Friano; “Şu an için öne sürmüş olduğumuz her iki ihtimali de reddetmiyoruz. Önceliğimiz banknotların nereden geldiğini tespit etmek. Bunun için kilisede bulunan güvenlik kamera kayıtlarını inceleyip parayı bırakanın bir bağışçı mı yoksa bu paradan kurtulmak isteyen birisi mi olduğunu anlamaya çalışacağız. Paranın yasa dışı olarak elde edilmiş olduğu ihtimalini de göz ardı etmiyoruz tabi ki. Bu olayın temelinde bir soygun ya da hırsızlık olayı da yatıyor olabilir” açıklamasında bulundu.

Rahip Giovanni Martire Savina olay ile ilgili: “Daha önce de günah çıkarılan odada farklı miktarlarda para buluyorduk. Bazen bırakılan paranın miktarı bin Euro’yu buluyordu fakat hiç daha fazlası bırakılmamıştı. Bu parayı hayırsever amaçlar için kullanmaktan mutluluk duyarız fakat bunun için çalınmamış olduğuna ikna olmamız gerek” açıklamasında bulundu.

Söz konusu olayın ardından kiliseye merakı olan ve kiliseyi ziyaret eden kişilerin sayısı keskin bir artış gösterdi. Bu kişilerin aralarından bazıları Il Messaggero yayınlarına verdikleri röportajda; bu olayın onlara kiliseye gelmenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlattığını söylediler.

Genel olarak, geçtiğimiz on yıl boyunca, ülke genelindeki Katoliklerin oranı hala yüksek olmasına rağmen, İtalya genelinde Katolik kiliselerinde daimi cemaatçi ve tövbe etmek isteyenlerin sayısı hızla azalış göstermekte. (CNL News, Katolik Life/OD)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi