29 Mart 2024 Cuma

Rahipler İçin En Tehlikeli Ülke: Meksika

Suç kartellerinin istilasındaki Meksika’nın hâlâ rahipler için en tehlikeli ülke olduğu üst üste sekiz yıldır teyit ediliyor. Meksika Katolik Medya Merkezi’nin (CCM) yaptığı son araştırmaya göre, son üç yılda 15 rahibin öldürüldüğü ve son 26 yılda rahiplere yönelik 61 saldırı gerçekleştirildiği doğrulandı.

Saldırılardan Uyuşturucu Kartelleri Birincil Şüpheli

CCM direktörü Rahip Sergio Aguilar, konuyla ilgili “Meksika’da ibadet özgürlüğü çökmüş, organize suçla tehdit ediliyor ve zarar görüyor” dedi.

Aguilar, Religion Digital ile yaptığı röportajda, “Meksika, tarihinin en zor dönemlerinden birini yaşıyor. Suç ve şiddet her düzeyde hükümet kurumlarına aşırı yük bindirerek  kilise ve topluma karşı şiddette etkileyici bir artışa neden oldu.”

Meksika Medya Merkezi, Meksikalı rahiplere yönelik yapılan saldırılara tepki gösteren araştırma çalışmaları nedeniyle Ulusal Gazetecilik Ödülü alırken Aguilar, “Bugün bu sesin şiddetle arttığını ve yalnızca rahip değil, herhangi bir Meksikalı olarak da daha fazla insan kayıplarını önlemek için duyulacağını umuyoruz.”

Uyuşturucu kartelleri, yıldırma ve saldırılar konusunda birincil olarak şüpheliler. Mayıs ayında bir rahibin katedralini saldırılardan korumak için yerel suçlulara bir ‘vergi’ ödemesi gerektiği bildirildi.

Sight Dergisine göre, diğer kilise görevlileri ve rahipleri silahlı gruplar tarafından tutuklanıp soyuluyorlar ve ölüm tehditlerine maruz kalıyorlar. Yerel rahip Felipe Altamirano Carrillo Mart ayının sonlarında öldürüldü.

Meksika Hükümeti Artan Şiddete Rağmen Bu Sorunu Önemsemiyor

Hristiyanlara yönelik zulüm araştırmaları yapan Open Doors’dan Rossana Ramirez, “Meksika’da bu yıl şimdiye kadar, Hristiyan cinayetleri ve kaçırma olaylarının sayısı arttı.

“Organize yolsuzluk ve suç yoluyla devam eden ciddi bir zulüm var. Bu sadece rahipleri değil, genel olarak Hristiyanları da etkiliyor; bazı eyaletlerde öldürülme, kaçırılma veya başka şekilde zulüm altında tutulma korkusu birçok Hristiyan’ın ayrılmasına neden oldu. Görünen o ki, Meksika hükümeti bu sorunu önemsemiyor ve hali hazırda etkili tedbirler almak istemiyor” dedi.

Rahip Sergio Aguilar, “Ülkemizin durumu şüphesiz hassastır. Bu kadar barbarlık karşısında sessiz kalamayız. Rahiplerin acı çeken insanlarla cesaretli ve dayanışma içinde olması gerekiyor” diye ekledi.

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi