29 Mart 2024 Cuma

Rap Yıldızı ve Mega Kilise Pastörü’nden 55 Bin Kişilik İbadet

TMZ adlı magazin haber sitesine göre, Joel Osteen’in 40 bin kişilik Mega Kilisesi Kanye West için yeterince büyük değil. Haber sitesi, ikilinin, Houston Mega Kilise’deki son ibadetten sonra, daha büyük bir etkinlik planladığını, bu kez yaklaşık 55 bin kişilik Yankee Stadyumu’nu doldurmayı düşündüklerini açıkladı.

Joel Osteen ve Kanye West

Aynı haber sitesi, Osteen’in New York’ta ‘Umut Gecesi’ adlı etkinliği planladığını ve Kanye West’in de özel konuk olacağını iddia etti. ‘Umut Gecesi’, Osteen tarafından ABD’de ve bazen yurtdışında her yıl düzenlenen bir turne etkinliği.

Müzik tarihinin en büyük rapçilerinden birinin, Amerika’nın en büyük kiliselerinden birinin pastörüyle eşleşmesi çok büyük bir sürpriz olmadı. 

Houstan’daki Lakewood Kilisesi’ne kendi kilise korosuyla gelen West, Hristiyanlığa gelişi ve manevi yolculuğu hakkında paylaşımda da bulundu. 

Hayattaki yeri hakkında iyimser olduğunu söyleyen West, Tanrı’ya hizmet ettiğine değinerek, Yeşaya 54:17’de yer alan, ‘Ama sana karşı yapılan hiçbir silah işe yaramayacak, mahkemede seni suçlayan her dili suçlu çıkaracaksın. RAB’be kulluk edenlerin mirası şudur: Onların gönenci bendendir diyor RAB’ sözlerini vurguladı. 

Başarılı bir rapçi olmanın cazibeli yönleri hakkında da konuşan West, ‘‘Şöhrete, paraya ve güce sahip olduğunuzda, Şeytan sizi güçlü olduğunuza inandırmaya başlar. Tanrı’ya hizmet ettiğinizde, yaşamda başarılı olamayacağınız anlamına geliyormuş gibi hissetmeye başlarsınız’’ dedi.

Ünlü rapçi sözlerini, ‘‘Şeytan, bütün iyi yönetmenleri, müzisyenleri, sanatçıları, tasarımcıları ve iş adamlarını çaldı ve kendisi için çalışmalarını istedi. Oysaki zaferi, İsa kazandı. Sizlere geçmiş hatalarımdan bahsettim. Şimdi ise, Tanrı’ya hizmet ediyorum’’ diyerek sonlandırdı. (CT)

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi