28 Mart 2024 Perşembe

Restorasyonu Bitirilen Yayladağı Kilisesi’nde Kutsama Duası

Geçtiğimiz hafta boyunca Hatay’da bulunan ve bölgedeki tüm kiliseleri ziyaret eden Lazkiye Metropoliti Alber Athanasios Fahd, Yayladağı Rum Ortodoks Kilisesinde de bereketi ile ‘Kutsama Duası’ gerçekleştirdi. Yıllar önce kaderine terk edilen Yayladağı Rum Ortodoks Kilisesi, bir süre önce restore edilerek eski görünümüne kavuşturulmuştu.

Şehirdeki tüm Hristiyanların çevre yörelere taşınmasının ardından cemaatsiz kalan Yayladağı Rum Ortodoks Kilisesi, uzun yıllar kullanılmaz halde idi. Daha sonra restore edilen kiliseyi ziyaret eden Lazkiye Metropoliti Fahd, burada kilisenin kutsamasını da yaptı. Fahd’a Yayladağı ziyaretinde, Antakya Ortodoks Kilisesi Vakıf Başkanı Fadi Hurigil, Altınözü Sarılar Ortodoks Kilisesi Cemiyet Başkanı Münir Balıkçıoğlu, Antakya, Samandağ ve Altınözü Pederleri ile aslen Yayladağılı olan Öner Ailesinin bazı fertleri eşlik etti.

Metropolit Fahd, taş yapısı ile dikkat çeken kilisenin Altarı ile duvarlarını dualar ve ilahiler eşliğinde kutsadı ve Tanrı’nın bereketinin kilisenin üzerinde olması temennisinde bulundu.

Protokol Ziyaretleri de Gerçekleştirildi

Lazkiye Metropoliti Athanasios Fahd, beraberindeki heyetle birlikte ilçede protokol ziyareti de gerçekleştirdi. Yayladağı Kaymakamı Tahir Yılmaz ile Yayladağı Belediye Başkanı Mustafa Sayın’ı makamlarında ziyaret eden Fahd, kabullerinden dolayı kendilerine teşekkür etti.

Kaymakam Yılmaz da Lazkiye Metropoliti ile beraberindeki başkan ve pederlere ziyaretlerinden dolayı memnuniyet duyduğunu belirterek, şükranlarını iletti.

Yayladağı’nda 1970 yıllarına kadar 20’ye yakın Hristiyan ailenin bulunduğu belirtilirken, bu sayının her geçen yıl azaldığı, 90’lara gelindiğinde hemen hiç kimsenin kalmadığı kaydedildi. İlçe halkıyla uyum içerisinde yaşayan bu Hristiyan ailelerden bazılarının Suriye’ye, bazılarının da Altınözü ve İskenderun ilçelerine göç ettiği anlatıldı. (SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi