28 Mart 2024 Perşembe

Rock& Roll Efsanesi, İsa Mesih’e Nasıl Geldiğini Anlattı

Bir Rock& Roll efsanesi olan Carlos Santana, yedi intihar girişimi sonrasında İsa Mesih’in kendisini nasıl kurtardığını Rolling Stone Dergisi’ne anlattı.

Meksika asıllı Amerikalı müzisyen Carlos Santana, İsa Mesih’e inanmanın bir depresyon silsilesinin üstesinden gelmesinde kendisine nasıl yardımcı olduğunu ve Karısı Deborah’nın, 34 yıllık evlilikliğinden sonra onu terk ettiğinde, intihar düşüncelerinin Santana’nın aklından çıkmadığını ve yedi kez intihar girişiminde bulunduğunu anlattı. Hayatının Tanrı’nın lütfu sayesinde kurtulduğunu söyledi.

Hayatının çok sefil olduğunu söyleyen suçlayıcı seslerle, yerel bir kiliseye giden Santana, ancak İsa Mesih’in sesi, ona yaşama umudunu vermiş ve müzikte asla bulamadığı yeni bir sevinç kazandırdığını anlattı.

Santana, evlilik hayatının yıkılmasının yanı sıra çalkantılı çocukluk yıllarının yükünü taşıdığından bahsetti: “On yaşında, aile dostumuz tarafından defalarca taciz edilmem suçluluk, korku duygusu uyandırdı ve tacizcimi affetmem yıllarımı aldı. Geçmişin yükü Tanrı’nın yüce lütfu sayesinde hafifledi.”

“Dua etmek, bir doktorun ameliyat yapmadan önce elini yıkamasına benziyor.”

Santana, Rolling Stone ile yaptığı röportajında affediciliğin inanılmaz derecede rahatlatıcı ve imkansız olmadığını söyleyerek çalkantılı geçmişinde Tanrı’nın kendi hayatıyla ilgili planına güvenmesine yardım ettiğini söyledi.

Babasının ailesini bırakması, aile dostu tarafından taciz edilmesi ve fırtınalı bir evlilik yaşantısıyla bir insanın ancak Tanrı’nın lütfu ile hayatta kalabileceğini anladığını ifade ederek yaşamının kendi ellerinde değil, Tanrı’nın ellerinde olduğunu fark ettiği bir noktaya geldiğini belirtti.

Birçok rock müzisyeni, manevi yaşamı hakkında konuşmaktan çekinmesine rağmen Santana, Tanrı’ya olan inancını açıkça dile getirmekte ve her konser öncesinde grubuyla on beş dakika dua etmenin bir doktorun ameliyat yapmadan önce elini yıkamasına benzediğini söyledi.

Pastör olmak için 2015’te müzisyenlikten emekli olma planı olan Carlos Santana, hayatlarında sıkıntı çeken insanlara yardım etmek istediğini, ancak bu planın nasıl ilerleyeceğini hâlâ bilmediğini söylerken  “Tanrı’nın benimle işi bitmedi” dedi.

Carlos Santana, on Grammy Ödülü olan Meksika asıllı bir Amerikalı müzisyen. O, Rolling Stones’un Bütün Zamanların En Büyük 100 Gitaristi listesinin 15 numarası. Adı, 1997’de Hollywood’un Ünlüler Kaldırımına işlenerek taçlandırıldı. 1998’de Rock and Roll Onur Listesi’ne kabul edildi.

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi