25 Nisan 2024 Perşembe

Roma’da ‘Egzorsizm ve Özgürleştirme Duası’ kursu

Katolik Kilisesi tarafından halk arasında “şeytan çıkarma kursu” olarak tabir edilen bir eğitim gerçekleştirildi. İtalya’nın başkenti Roma’da 5-10 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen “egzorsizm ve özgürleştirme duası” adlı kursa, 33 ülkeden 200’ü aşkın kişi katıldı. BBC Türkçe Servisi’nden Övgü Pınar’ın haberine göre kegzorsizmursa ilgi gösterenler arasında şeytan çıkarma ayininde uzmanlaşmak isteyen din adamlarının yanı sıra psikologlar, avukatlar, doktorlar, öğretmenler gibi siviller de yer aldı.

Kiliseye bağlı Sacerdos Enstitüsü’nün bu yıl dokuzuncusunu organize ettiği, 250 Euro ücretli kursta, konunun uzmanları şeytan çıkarmanın antropolojik, fiziksel, toplumsal, hukuksal, psikolojik ve sembolik yönleri gibi başlıklarda dersler verdi.

Kursu düzenleyen Sacerdos Enstitüsü, kursun amacının “egzorsizm temasını hem teolojik hem de bilimsel açıdan daha yakından tanımak; büyünün, okültizmin ve satanizmin tehlikelerini görmeye yardımcı olmak” şeklinde açıkladı.

Şeytan çıkarmanın teolojik boyutuyla ilgili bir ders veren Peder Cesare Truqui de Vatikan Radyosu’na konuşarak, “şeytanın varlığı ve insanları ele geçirme olasılığı üzerine bilinç yaratma” amacıyla bu kursu düzenlediklerini söyledi.

Kursun ev kadınları da dahil olmak üzere herkese açık olduğunu vurgulayan Peder Truqui, “Şeytan çıkaran bir din adamına genellikle siviller de eşlik ve yardım eder. Bunlar psikologlar ya da doktorlar da olabilir, ev kadınları da…” dedi.

İtalya’da resmi olarak 250 civarında “şeytan çıkarma uzmanı” din adamı bulunuyor. İtalyan basınında çıkan haberlerde, şeytan tarafından ele geçirildiklerini söyleyenlerin son yıllarda arttığı ve bu konuda gittikçe daha fazla görevliye ihtiyaç duyulduğu belirtilmişti. İtalya merkezli Uluslararası Egzorsistler Derneği başkanı Peder Francesco Bamonte bu artışı, insanların okültizme ilgisinin artmasına bağlamıştı.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi