24 Nisan 2024 Çarşamba

Ruanda’da Pastör Tutuklandı

Amerikalı Pastör Gregg Schoof, ülkenin başkenti olan Kigoli’de güvenlik güçleri tarafından tutuklandı. Ruanda hükümeti, ayrıca pastörün kilisesini ve radyo yayını yapan ofisini kapatarak, kendisinin ve ailesinin vize yenileme işlemini reddetti. 

Pastör Gregg Schoof

New York Times’a göre, tutuklanmadan önce son konferansına hazırlanan Schoof, ‘‘Ben buraya hükümet ile savaşmaya gelmedim. Tanrı Sözü’nü vaaz etmeye geldim’’ dediği belirtildi.

Polis sözcüsü John Bosco Kabera

Polis sözcüsü John Bosco Kabera, AFP haber ajansına, ‘‘Pastör Schoof’u tutukladık ve Ruanda Araştırma Bürosu’na teslim ettik. Gazetecilerle halka açık bir yerde yasadışı toplantı yapmasından dolayı tutuklandı. Kamuya açık alanda izinsiz toplantı yapmak suçtur’’ açıklamasında bulundu.

Pastörün kilisesi Şubat ayında kapatılmış. Radyo istasyonu da kapatılan Schoof, yargı yoluna gitse de, Times’a göre davası pek duyulmadı. Bir konuşmacının ‘kötülük’ kavramı üzerinde konuşmasından dolayı radyo istasyonu kapatılan Schoof, konuşmacının ‘kötü kadınlar’ hakkında vaaz etmediğini, ‘kötü kiliseler’ hakkında vaaz verdiğini söylemişti. Ama yerel medya hükümetin yanında yer alarak, bu yanlış algıyı daha da güçlendirdi. göre, Ruanda hükümeti, dini toplum üzerinde daha fazla kontrol sahibi olabilmek için binlerce kiliseyi ve camiyi kapattı. İnsan Hakları Örgütleri, Paul Kagame hükümetini ifade özgürlüğünü kısıtlamasından dolayı kınamaktadır.

Associated Press Haber Ajansı, kiliselerin kapatılmasını protesto eden 6 pastörün geçen yıl, yasadışı toplantılar yapmak suçlamasıyla tutuklandığı duyurdu.

Yerel basın ise, ülke genelinde günümüze kadar 8000’den fazla kilisenin kapatıldığını bildirdi. (cbn.com)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi