20 Nisan 2024 Cumartesi

‘Ruhbanların Memurluktan Çıkarılması’ Reddedildi

Yunan Ortodoks Kilisesi, geçtiğimiz günlerde Başbakan Çipras ve Başepiskopos Ieronomios’un arasında ‘Ruhbanların memurluktan ihracına yönelik’ varılan mutabakatı reddetti.

Yunan Ortodoks Kilisesi, binlerce ruhbanın kamu kadrosundan çıkarılmasına yönelik hükümet ile varılan mutabakatı reddederek, Ruhbanların memur statüsünde kalmaları konusunda ısrarcı olduğunu beyan etti.

Sputnik’in haberine göre, Yunanistan Başepiskoposu Ieronomios’un önderliğinde düzenlenen olağanüstü Kutsal Konsey toplantısında ülkedeki tüm kiliseleri temsil eden yaklaşık 100’e yakın metropolit bir araya geldi. Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ve Başepiskopos Ieronomios arasında sağlanan mutabakat ile ilgili meselelerin çözümüne ilişkin  konuların ele alındığı 6 saatlik toplantının ardından yazılı bir bildiri yayınlandı.

Yazılı bildiride, devlet ile ortak meselelerin görüşülmesinin sürdürüleceği ve ruhbanların memur statüsünde kalması konusunda ısrarcı olunacağı yer aldı.

‘MÜZAKEREYE İLİŞKİN KOMİSYON KURULACAK’

Bildiride ayrıca, ruhbanlar, hukukçular ve uzmanlardan oluşan bir komisyonun kurulması ile hükümetle devam edilecek müzakerelere ilişkin bir dizi çalışma hazırlanmasının kararlaştırıldığı belirtildi.

Düzenlenen Sen Sinod toplantısının ardından, Başbakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada Ruhbanların maaşlarının devlet garantisinde olduğu hatırlatılarak, ilk mutabakat kapsamında bir yasa tasarısının düzenlenip meclise sunulacağı da kaydedildi.

Bilindiği üzere söz konusu mutabakat, İstanbul Patrikhanesi’nin de tepkisine yol açmıştı.

Çinli Adamın Mülteci Statüsü Sahte Zulüm İddiaları Nedeniyle İptal Edildi

2016 yılında İsa Mesih'i kabul eden ve yeraltı kilisesine katılan Çinli bir Hristiyan'ın 'mülteci' statüsü Yeni Zelanda...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi