28 Mart 2024 Perşembe

Rum Sporcudan Büyük Centilmenlik

Yunanistan Yelkencilik Federasyonu, düzenlenen uluslararası yelken yarışında yelken direği kırılan Alican Kaynar’a yelkenini veren Panagiotis Iordanou’nun davranışını taktir etti ve Uluslararası Fair Play Ödülü için ismini gündeme getireceklerini açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde Yunanistan’da düzenlenen 2018 Kış Oyunları kapsamında yapılan yelken yarışında Türk ve Rum yelkenci arasında gerçekleşen centilmenlik, gündeme damgasını vurdu.

Milli yelken sporcusu Alican Kaynar’ın yarışın 5. etabında yelken direğinin kırılması sonucu zor durumda olduğunu gören Iordanou, Kaynar’ın yarışa devam etmesi adına kendi yedek yelkenini verdi.

Iordanou’nun yelkeni ile yarışın 5. etabını bitirerek 6. etaba geçen Kaynar, 6. etabı üçüncü sırada tamamlayarak bronz madalya kazandı.

Yarışın tamamlanmasının ardından Iordanou, Rum basınına şu demeci verdi; “Bu centilmenliği Türk olsun olmasın bir sporcu olarak değerlendirdiğim için yaptım. Denizde olduğum zaman özellikle yarış esnasında hiçbir şey düşünmüyorum. Kaynar benim arkadaşım hatta yakın arkadaşım öyle ki kendi ırkımdan bu kadar samimi olduğum bir arkadaşım yok.”

Alican Kaynar ise böyle bir centilmenliği beklemediği ile ilgili Rum basınına şu açıklamada bulundu; “Bu centilmenlik kesinlikle genç sporculara örnek teşkil etmeli.”

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi