28 Mart 2024 Perşembe

Rus Ortodoks Kilisesi, Canlı ‘Soru-Cevap’ Projesini Tanıttı

Bölgesel Çocuk ve Gençlik yaratıcılık sarayında ‘’Batyushka Online’’ projesinin canlı yayın formatı ‘’LIVE’’ın tanıtımı gerçekleşti.  

Uzun yıllar sonra rahipler, çocuklar ve gençler ilk kez böyle bir etkinlik çatısı altında bir araya geldi. Farklı okullardan onlarca genç Aziz Panteleimon Kilisesi’nden gelen din adamı Sawa Markov ve Başrahip Andrey Korshunov’a merak ettikleri soruları sorma fırsatı buldular.

Ulyanovsk’da oluşturulan benzersiz, uluslararası bir proje olan ‘’Batyushka Online’’ 2011 yılında etkin hale geldi. Bu proje gençlere Tanrı’yı, insanları ve vatan sevgisini ele alarak Ortodoksluğu net ve eğlenceli biçimde tanıtmaktadır. Projenin amacının, Rusya dahil olmak üzere birçok ülkede Ortodoks Kilisesi’ne bağlı yüzlerce tanınmış rahip ve episkoposun internet üzerinden çevrimiçi olarak gençlerin sorularına cevap vermesi olarak belirtildi.

Yaklaşık 6 yıldır hizmet veren proje kapsamında Ortodoks kilisesine bağlı rahip ve piskoposlar 200 binden fazla soruyu yanıtlarken proje; farklı şehirlerden, ülkelerden ve yaş gruplarından binlerce aboneye ulaştı.

‘’Batyushka Online’’ yeni formatının artık genç kitlelere daha hızlı ulaşması planlanıyor, bir etkileşim unsurunun temeli olan samimiyet ile gençler daha çok soru sorabilecek.

‘’Batyushka Online’’ Projesi kurucusu NadeJda Zemskova; ‘’ ‘’Batyushka Online’’ projesi yıllardır hizmet veriyor. Bu süre zarfında birçok okulda konferanslar düzenledik ve binlerce gencin sorularına yanıt verdik. Bugün de Eğitim Bakanlığı ile birlikte tasarladığım yeni formatı gençlere sunuyoruz. ‘’Batyushka Online’’ projesinin yeni formatı sayesinde bu güzel hareket daha ilginç ve interaktif  bir hale geldi. Yaptığımız tüm bu çalışmaların başlıca sebebi, gençlerin daha mutlu, sağlıklı ve geleceği aydınlık olması içindir. Bizler gençlerin öncelikli olarak ahlaki, ruhsal değerlerin bilinci ile büyümelerini istiyoruz çünkü insanların mutluluk ve refahı buna bağılıdır’’ açıklamasında bulundu.(Olga Daşcinscaia)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi