19 Nisan 2024 Cuma

Rus Ortodoks Kilisesi’nden Birden Fazla Çocuk Sahibi Olan Annelere Yardım

Ortodoks Yardım Hizmeti ”Mercy” (Merhamet) devlet anaokullarına gidemeyen çocuklar için ilk kez Aziz Dimitri Çocuk Merkezi’nde ücretsiz eğitim hizmeti vermeye başladı.

Rus Ortodoks Kilisesi’nin yardım hizmeti olan ‘’Mercy’’’nin ana projelerinden Aziz Dimitri Çocuk Merkezi’nde hayat şartları zor olan ve birden fazla çocuk sahibi olan anneler, çocuklarını tüm gün yardım merkezine bırakabilecek ve özgürce işine gidebilecek ya da diğer çocuklarıyla ilgilenebilecek.

Böylece ‘’Mercy’’ Yardım Hizmeti, erken aşamada yetimhanelerin üstesinden gelmeyi, sorunlu ailelerden gelen çocukları iyileştirmeyi ve çok çocuklu ailelere destek olabilmeyi hedefliyor.

Aziz Dimitri Çocuk Merkezi’nin Direktörü Alexander Arakelov, “Çeşitli nedenlerden dolayı devlet anaokullarına gidemeyen ve bizim gözetimimiz altında olan birçok çocuğun ebeveyni çocuk olduğu için çalışamıyor, diğer çocukları ile ilgilenemiyor ya da engelli çocuğun bakımını üstlenemiyor. Mesela şu an merkezimizde bulunan çocuklardan bazıları sıkı diyet yapmak zorunda. Ayrıca merkezimizde, uzmanların pedagojik ihmalin üstesinden gelmelerine yardımcı oldukları çocuklar da bulunuyor” diye anlattı. Alexander Arakelov, ayrıca bağımsız olarak mülakattan geçen her çocuğun özgürce merkezi ziyaret edebileceğini, çocukların hem tam gün hem de müzik, resim, beden eğitimi, psikolog ve konuşma terapisti ile görüşme gibi derslere katılım sağlayabileceğini iletti.

Yapılan araştırmalar, devlet anaokullarında fiziksel veya duygusal açıdan zorluk yaşayan bir çocuğa yardım etme olanağının bulunmadığını gösterdi. Moskova’da oturma izni olmayanların ise kaydı bile yapılmıyor.

Aziz Dimitri Çocuk Merkezi, Tüm Rusya ve Moskova Patriği Kirill’in kutsamasıyla Moskova’da hizmet veriyor. Çocuk Merkezi, Sosyal Hizmetler Sinodal Bölüm Başkanı Episkopos Panteleimon (Shatov) tarafından yönetiliyor. (ria, afisha.rambler.ru, vladtime)

Episkopos Kostantin Kayyal ve Arşimandrit Eftimios Fakes İskenderun’da

Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhane Manastırı Baş Rahibi Episkopos Kostantin Kayyal ve beraberindeki Arşimandrit Eftimios Fakes, Patrikhanenin...

Altnözü Ortodoks Cemaati, Arşimandrit Corc Yakup’u Konuk Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Arşimandrit Jack Khalil, Samandağ’daki Hristiyanlarla Bir Araya Geldi

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Endonezya’daki Hristiyanların Durumu

Pew Araştırma Merkezi, Endonezya'daki Hristiyanların Durumunu Paylaştı Yaklaşık 275 milyonluk nüfusa sahip olan Endonezya, inanç özgürlüğünü desteklediğini iddia...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi