25 Nisan 2024 Perşembe

Rus ve Suriyeli Ruhani Liderler, Ortak Yardım Projesinde Bir Araya Geldi

Rus ve Suriyeli ruhani liderler Şam’da bir araya gelerek yerel halk için yürüttükleri ortak yardım projeleri hakkında görüştüler.

Toplantıya katılan Suriye’de bulunan mezheplerin başkan ve temsilcileri, Rusya’nın ruhani liderleri ile ilk kez bir araya gelerek ortak projeler hakkında konuştuklarının altını çizdi.

Rusya Federasyonu Dini Derneklerle Etkileşim Konseyi’nden bir çalışma grubu, Suriye’ye daha önce benzeri görülmemiş bir insani yardım projesi için geldi. Proje temsilcilerinin yapmış oldukları açıklamalara göre; hazırlanan yardım paketleri hangi inanca mensup oldukları fark etmeksizin, Suriye halkına eşit bir şekilde dağıtılacağını, yardım projesi için gereken bütçenin Rus halkı arasında toplandığını belirtti.

Rus Halkı Yardım İçin Hazır

Moskova Patrikhanesi Dış İlişkiler Bakanlığı Sekreteri, Stephen Igumnov: ‘’Suriye’ye yardım söz konusu olduğunda, Rus halkı hemen yardım etmek istiyor. İnsanlar direk nasıl yardım edebileceklerini soruyor. Halkımızın yardım etme konusunda güçlü dürtüleri var. Dini cemaatlerde ise bu arzu daha da fazla” dedi.

Rusya Federasyonu Dini Derneklerle Etkileşim Konseyi Çalışma Grubu, geçen yıl Nisan ayında Rus Ortodoks Kilisesi’nin inisiyatifiyle kuruldu ve şu ana kadar Suriye’ye insani yardım toplama ve aktarma alanında iki projeyi başarıyla gerçekleştirdi. Proje kapsamında 2017’nin Haziran ve Ağustos aylarında hazırlanan yardım paketleri bağımsızlığına yeni kavuşan Halep’e, Lazkiye’ye, El Kamishli’ye ve Homs bölgesine gönderildi. Yardım paketleri tonlarca gıdadan ve ilaçtan oluştu.

Dinler arası çalışma grubu Rusya’nın ana Hristiyan ve Hristiyan olmayan cemaatlerinden oluşmakta. Bunların içerisinde; Rus Ortodoks Kilisesi, Ermeni Apostolik Kilisesi, Roma Katolik Kilisesi, Protestan topluluklar, Rusya Federasyon Meclisi, Dağıstan meclisinden bir heyet ve Ortodoks Filistin Cemiyeti yer alıyor.(Olga Daşcinscaia-ria.ru/news.rambler.ru)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi