29 Mart 2024 Cuma

Rusya Devlet Başkanı Putin Aynoroz Adası’nı Ziyaret Etti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Yunanistan ziyaretinin ikinci gününde Ortodoks dünyası için manevi öneme sahip Aynoroz Adası’nda bulunan özerk manastır topluluğunu ziyaret etti. Törene Rus Ortodoks Kilisesi Patrik Kirill’de katıldı.

 Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Yunanistan ziyaretinin ikinci gününde Ortodoks dünyası için manevi öneme sahip Aynoroz özerk manastır topluluğunu ziyaret etti. Putin’i yarımadanın Dafni Limanı’nda Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias ve Bakan Yardımcısı Yannis Amantidis karşıladı.

Putin daha sonra yoğun güvenlik önlemleri altında bölgenin merkezi Kayres’de buluna en eski kilisesi Protaton’da bir ayine katıldı. Ayinin ardından, Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos ile bir araya geldi.

Birçok keşişin de katıldığı toplantıda geleneksel ikramların ve konuşmaların ardından Putin ve heyetine hediyeler verildi.

Putin konuşmasında, Aynoroz ve Rusya arasında kırılamayacak bağlar olduğunu vurgulayarak, “Bu bağlar durmaksızın güçlendirilmeye devam edilecek.” dedi. Aynoroz’un ruhani lideri Protos ve Rus Ortodoks Kilisesi Patrik Kirill tören de yer aldı. Putin son olarak bölgedeki Rusya’ya ait sayılan Aziz Panteleimon Manastırı’na ziyarette bulunmasının ardından bölgeden ayrıldı.

Putin’in ziyareti öncesi ise adada geniş güvenlik önlemleri alındı. Yunan polisinin yanı sıra Rus emniyet güçleri Putin’in ziyaret edeceği binalarda eğitimli köpeklerle bomba taraması yaptı. (BA)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi