20 Nisan 2024 Cumartesi

Rusya, Suriyeli çocuklar için Noel hediyeleri gönderecek

‘’Suriye’de Noel’’ adlı bir yardım fonu kapsamında Suriyeli çocuklara hediye gönderimi için Rusya genelinde bağış toplanmaya başlandı, organizasyonu Suriye’de hizmet veren Aziz Paul Vakfı üstleniyor.

Suriyeye mümkün oldukça maksimum yük ile gidilmeyi planlanıyor. İki tonluk el bagajı ve iki ton daha kolilenmiş hediyelerin olacağı tahminler arasında.

Yardım Fonu Başkanı Valentina Lantseva: ‘’Bizler kampanya kapsamında sadece hediyeleri değil temel insani ihtiyaçları da götürmeyi planlıyoruz. Bunların arasında; ilaçlar, uzun süreli depolanabilen ürünleri (tahıl, şeker, tuz, makarna, konserveli gıdalar, tatlılar), kırtasiye ihtiyaçları ve çocuklar için oyuncaklar yer alacak. ‘’ açıklamasında bulundu.

Yardım hareketi kapsamında Suriyeli çocuklar için 230 büyük hediye paketi hazırlanacak. Rus yardım kuruluşu söz konusu yolculuğu Noel tatilinde gerçekleştirmeyi planlıyor. Ziyaret süresince yetimhanelere, hastanelere, kiliselere ve ebeveynlerini kaybetmiş çocukların yaşadığı medreselere gidilecek. Bunların yanı sıra Tartus, Lazkiye, Palmyra ve Barz kentlerine de uğranacak.

Aynı zamanda Suriye müftüsü Badreddinom Hassoun, Antakya Ortodoks Kilisesi Patriği X Yuhanna ve Suriye Parlamentosu başkanı ile görüşmeler planlanıyor.

Aziz Paul vakfı, Tüm Rusya Patriği Alexy II ve Antakya – Doğu Patriği Ignatius IV’nün bağışları ile 2003 yılında kuruldu.(Olga Daşcinscaia)

Çinli Adamın Mülteci Statüsü Sahte Zulüm İddiaları Nedeniyle İptal Edildi

2016 yılında İsa Mesih'i kabul eden ve yeraltı kilisesine katılan Çinli bir Hristiyan'ın 'mülteci' statüsü Yeni Zelanda...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi