23 Nisan 2024 Salı

Rusya’da Protestan Kilisesi’ye Saldırı

Rusya’nın Alexandrov şehrinin Vladimir bölgesinde bulunan Protestan Kilisesi’ne  bıçaklı kişiler tarafından saldırı meydana geldi.

Saldırganlar, kiliseye girer girmez koro çalışmaları için kalan 2 genç ve bekçinin, boynuna bıçak dayayarak rehin aldılar. Pastör’ün nerde olduğunu sorup, kilise üyelerinin tek tek adlarını saymasını istediler. Gençlerle uğraşan saldırganlar, “Biz Ortodoks’suz ve diğer mezhepleri yok edeceğiz.” diye bağırdıkları belirtildi.

Kilise’de bulunan rehineler polise, adamlardan birinin gençlerden birinin yüzüne bıçakla zarar verdiklerini ve sonunda tehdit ve hakaretler ederek bir daha geleceklerini söyleyerek kiliseyi terk ettikleri şeklinde ifade verdiler ve soruşturma için yasal süreç başlatıldı.

Olay sonrasında yüzünde kesikler olan genç hastaneye kaldırıldı. Kilise üyeleri saldırı amacının ‘mezhebi ortadan kaldırma isteği’ olduğunu söylediler.

Kilise yetkililerinin söylediklerine göre, bu özellikle yapılan bir saldırıydı ve aslında Hristiyan olmayan milliyetçi kişiler tarafından düzenlenmişti.

Yetkililer, “Bizler bu saldırıyı gelecek dönemlerde halkın inanç temelini tehlikeye atacak olayların habercisi olarak görüyoruz. Bu olanlar Rusya gibi çok inançlı ve çok ırklı bir ülkeye yakışmıyor. Halkın huzurunu bozan ve insanların haklarını istismar eden bu tür hareketler konusunda çok endişeliyiz. Çünkü biz, inanç özgürlüğünün kanunlarla korunan bir ülkede yaşıyoruz.” diye belirttiler.  (316news.org/Olga Daşcinscaia)

Episkopos Kayyal, Pazar Vaazında: “Liderlik ve Şöhret Kilisede Değer Görmez”

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile İskenderun’da bulunan Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhanesi...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Çocukları da Unutmadı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde gerçekleştirilen Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal, İskenderunlu Gençlerle Kahvaltıda Buluştu

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal İskenderun’da Meryem Ana’ya Övgü Duasına Katıldı

Paskalya Oruç Devresi boyunca her Cuma gerçekleştirilen ‘Meryem Ana’ya Övgü’ (El-Medeyih) Dualarından sonuncusu; geçtiğimiz hafta, İskenderun Aziz Corç Rum...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi