25 Nisan 2024 Perşembe

Samandağ Ortodoks Kilisesi’nde ‘Çocuklara Özel’ Etkinlik

Kurtarıcımız İsa Mesih’in ‘Bırakın, çocuklar bana gelsin, onlara engel olmayın! Çünkü Tanrı’nın Egemenliği böylelerinindir…’ sözünden yola çıkan Samandağ Ortodoks Kilisesi, bir günü sadece çocuklara ayırarak, onların güzel bir gün geçirmelerini sağladı.

Hatay’ın Samandağ ilçesinde bulunan Azize Tekla Ortodoks Kilisesi’nde, cemaat mensubu olan ilk ve ortaokullu çocuklar için neşeli ve eğlenceli bir etkinlik gerçekleştirildi. Çocuklara yönelik yapılan Türkçe Kutsal Ayin ve kahvaltı etkinliğinden sonra, etkinlikler çerçevesinde bir araya gelen çocuklar daha sonra hep birlikte oyunlar oynayarak güzel bir gün geçirdiler.

Samandağ Kilisesi Pederleri Dimyan Yakupoğlu ve Abdullah Trifon Yumurta önderliğinde önce kutsal ayine katılan Samandağlı minikler, Türkçe yapılan ayinin ardından yine hep birlikte kahvaltı yaparak, birlikte olmanın ve ekmeği paylaşmaktan keyif aldılar.

Kutsal Ayin ve kahvaltının ardından kilise bahçesinde çeşitli oyunlar oynayan Samandağlı minikler çeşitli oyunlar oynayarak neşelerine neşe kattılar ve Rab’bin bereketiyle dolan bu özel günü neşe içerisinde tamamladılar.

(Luka 18:16-17) “…İsa çocukları yanına çağırarak ‘Bırakın, çocuklar bana gelsin, onlara engel olmayın!’ dedi. Çünkü Tanrı’nın Egemenliği böylelerinindir. Size doğrusunu söyleyeyim, Tanrı’nın Egemenliğini bir çocuk gibi kabul etmeyen, bu egemenliğe asla giremez…” (SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi