25 Nisan 2024 Perşembe

SAT-7 belgeseli Bağdat film festivalinde

SAT-7’nin ataerkil bir kültürde tek başına ev geçindiren kadınların karşılaştığı zorlukları vurgulayan belgeseli 4. Bağdat Uluslararası Film Festivali’nde gösterilecek.

Sert ve Zorlu Yolculuk (Rough Ragged Journey), Lübnanlı bir dul olan Samira’nın gerçek öyküsünü ve dört çocuğu için Lübnan vatandaşlığı alma çabasını anlatırken, Lübnan’ın vatandaşlık kanunundaki adaletsizliği gözler önüne seriyor. Lübnan yasasına göre çocuklar babalarının yurttaşlığını alıyorlar –bu durumda Mısır– yani Samira’nın çocukları Lübnan’da ve Lübnanlı bir anneden doğmuş olmalarına rağmen, yasal eğitim, sağlık hizmeti ve çalışma hakları yok.

Samira yıllardır çocuklarını Lübnan’da tutmak için mücadele veriyor. 2009 yılında bir mahkeme kendi lehinde hüküm verdiğinde, mücadelesinin nihayet işe yaradığını düşünmüştü. Ne var ki, bir yıl sonra karar üst mahkeme tarafından bozularak çocuklarını bir kez daha yasal haklardan mahrum bırakınca aile yıkıma uğradı.  Tüm tersliklere rağmen, Samira çocukları için vatandaşlık hakkını elde etmeye her zamankinden daha da kararlı. Filmin sonunda şöyle diyor: “Devletin bana haklarımı vermesi için mücadeleye devam edeceğim!”

Belgesel 7 Ekim’deki film festivalinde gösterime girdiğinde İnsan Görüntüleri kategorisinde 18 filmle ödül için yarışacak. SAT-7 Sert ve Zorlu Yolculuk’u Kadın Ev Önderleri kampanyasının bir parçası olarak yaptırdı. Yapımcılığı Juliana Sfeir tarafından üstlenildi ve Dany Jneidy tarafından yönetildi.

SAT-7 belgeselin “Tanrı’nın kendi halkının dünyevî mücadeleleriyle ilgili olduğunu göstermek için bir fırsat olduğunu ve bölgedeki geniş yayın araçları ile birlikte yarışmasının bir şeref olduğunu” söyledi.  (MG / SAT-7 UK)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi