29 Mart 2024 Cuma

Satanist Önder, Hristiyan Oldu

Eskiden Jacob No olarak bilinen eski Satanist bir grubun önderi olan Jacob McKelvy, 5 Şubat 2017’de karısıyla Hristiyan olduktan sonra, Lucifer kilisesiyle bağlarını nasıl kopardığını anlattı.

McKelvy, Houston’daki Spring First Kilisesi’ndeki bir ayin sırasında”… Bir zamanlar karanlıktaydık ve şeytanın sözleşmesiyle birbirimize bağlıydık. Şeytanî etkinin gölgesinde çamura batmıştık ve birbirimizin dışındakilere sevgi nedir bilmiyorduk. Bugün, şeytanla olan antlaşmayı İsa’nın kanıyla bozuyorum” dedi.

CBN News ile yaptığı özel röportajda McKelvy satanizme nasıl karıştığını paylaştı

Kendisinin kızkardeşinin bir yılan tarafından sokulması sonucu ölmesinden sonra satanist olduğunu söyledi: “Ben Mormon (Heretik / Sapkın İnanış) olarak doğdum ve büyüdüm bu yüzden İsa Mesih’in ne olduğunu tam olarak anlayamadım ve eğer kız kardeşimi alıp götürdülerse ben de karanlık tarafa gidecektim. Beni buna çeken umutsuzluk ve güçsüz hissetmek gibi bir sürü faktör vardı. Satanistlik sen kendi kendinin Tanrısı’sın dediğinde, bunun oldukça güçlü bir şey olduğunu düşündüm” diye açıkladı.

McKelvy’nin hikayesi lütuf, sevgi ve affedilmekle ilgili

30 Ekim 2015’te, McKelvy tarafından kurulan (Greater Church of Lucifer) Büyük Şeytan Kilisesi, Houston’da kapılarını halka açtı. McKelvy, ” Büyük Şeytan Kilisesi’nin bu kadar büyük olmasını beklemiyordum, başlangıçta garajımda başladı ve bu bir iktidar arayışıydı” diyerek o günleri anlattı.

Satanist kilisenin 2015 yılında açılmasıyla ilgili hikayeyi anlatan McKelvy, bölgedeki bazı Hristiyanlar kiliseye karşı protesto yaptı ancak Spring First Kilisesi’nden Papaz Robert Hogan, kilisesini protesto etmek yerine dua etmeye teşvik ettiğini söyledi.

CBS News, Hogan’ın, kilisesine “Ben orada bulunup protesto yapmayacağım. Oraya gidip protesto etmeyin. Protesto etmek istiyorsanız, diz çökerek yapın” diyerek bu olumsuz durumdan bir iyilik çıkacağından umutlu olduğunu söyledi. “Sadece Tanrı’nın o kilisede inancı yeniden canlandırabileceğine inanıyorum” dediğini yazdı.

Daha sonra 2016 yılının Ağustos ayında McKelvy, Spring First Kilise’sine girdi ve Papaz Hogan’la görüşmek istedi. Dört saat süren toplantının ardından McKelvy hayatını İsa Mesih’e teslim etti.

McKelvy, Pastor Hogan’la görüşmenin nasıl bir şey olduğunu anlattı: “Robert’ın hayatımda şimdiye kadar tanıştığım en iyi insanlardan biri olduğunu söylemeliyim, o işinin erbabı” dedi.

Bugün McKelvy, hikayesinin diğerlerine Tanrı’ya inanmak ve Mesih için yaşamak için ilham vermesini umuyor

“Tanrı’dan ne kadar uzak olduğunuzu düşünürseniz düşünün, daima eve giden bir yol vardır” diyen McKelvy şimdi duanın gücünü ve Tanrı sevgisini ispatlamak için kiliselerde konuşuyor. “Bugün hissettiğim güç ve barış ve bütünlük, daha önce hissettiğim her şeyden çok daha büyük. Dogmatik inancı yok etmek için bir kilise yarattım ve Tanrı beni buna rağmen sevdi. Bu yüzden, benim burada size konuşmamı sağlıyorsa, beni çok seviyor ve artık bahane bulmak yok” şeklinde ifade etti.

Pastor Hogan, sağlam bir temele sahip olduğundan ve Tanrı’nın kelamına uyduğundan emin olmak için McKelvy ile çok yakın çalıştığını söyledi.

Bu arada, Büyük Şeytan Kilisesi kapılarını kapattı.

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi