26 Nisan 2024 Cuma

“Şeytan Çıkarma” Talepleri Üç Katına Çıktı

Katolik Kilisesine son birkaç yılda “şeytan çıkarma” taleplerinin artması ve kilise tarafından onaylı “şeytan çıkarıcıların” sayısının yetersizliği nedeniyle, bugünlerde Palermo’da “şeytan çıkarma” üzerine bir uzmanluk kursu veriliyor.

21-24 Şubat tarihli kursu organize eden şeytan çıkarma uzmanı rahip Benigno Pallila kursun içeriğine şu sözlerle değindi, “Satanizm bağlantılı tarikatlardan, şeytandan kurtulmayı başaran kişilerine hikayelerine kadar en can alıcı konulara değiniyoruz” dedi.

Palermo’da organize edilen kursun dışında, Nisan ayında ise Roma’da uluslararası katılımla başka bir kurs düzenlenecek.

Roma’da Nisan ayında düzenlenecek uluslararası kursun eğitimcilerinden biri olan rahip Cesare Truqui’de genç rahiplerin şeytan çıkarmaya pek istekli olmadığını, bu yüzden şeytan çıkarıcı sayısının yetersiz kaldığına değindi.

Genç Rahipler İstekli Değil

Vatican News’e göre, İtalya’da son yıllarda şeytan çıkarma başvuruları tam olarak 3 katına çıktığı yazıldı. Haberde, “Vakaların tümünün şeytan musallatı kaynaklı olmadığı, bazı vakaların kaynağının psikiyatrik rahatsızlıklar olduğu. Yine de bu fenomenin güçlü şekilde yükselişte olduğuna şüphe yok” denildi.

Şeytan Çıkarıcı Olabilmek İçin Şartlar

Rahip Benigno Pallila ise vakalardaki artışın sebepleri olarak şunları açıkladı: “Büyüye, falcılara ve tarota yönelen kişilerin sayısı azımsanmayacak kadar arttı. Bunları yapmak farkında olmadan iblise ve şeytanlara kapıları açar.”

Bilindiği üzere Katolik Kilisesi tarafından tanınan bir “şeytan çıkarıcı” olabilmek için öncelikle rahip olma şartı bulunuyor. Daha sonra rahiplerin özel eğitim almış olması ya da “uzmanların yanında staj yapması” gerekiyor. Rahipler son olarak bir piskopos tarafından verilen “lisansı” aldıktan sonra şeytan çıkarma ayini yönetebiliyor.

400 Yetkili Rahip

Vatikan tarafından 2014’te resmi olarak tanınan Uluslararası Şeytan Çıkarıcılar Derneği’ne göre halen dünya genelinde Katolik Kilisesi çatısı altında şeytan çıkarma konusunda yetki sahini 400 kadar rahip bulunuyor ve bunların 240 ise İtalya’da görev yapıyor.

Uluslararası Şeytan Çıkarıcılar Derneği Sözcüsü rahip Paolo Carlin, Corriere della Sera gazetesine yaptığı açıklamada şeytanın iki türlü eylemi üzerinde durdu:

“Birinci eylemler(sıradan eylemler): baştan çıkarma. İkinci eylemler(sıra dışı eylemler): zihni etkisi altına alan obsesyonlar, bedene zarar verme, gerçek ve tam anlamıyla ele geçirme. Bir mekanı sahiplenme ya da bir kişiyi ele geçirme.”

Şeytanın “bu sıra dışı eylemlere” geçerek kişiyi ele geçirdiğini anlamanın kriterleri olduğunu belirtti ve bu belirtiler arasında, “öğrenilmemiş bir dili aniden konuşmaya başlama, gizli şeyleri bilir hale gelme, kutsallık özelliği olan her şeye olağanüstü öfkeyle yaklaşma ve anormal bir fiziksel güce sahip olmayı” saydı. (VaticanN-BBC/k)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi