19 Nisan 2024 Cuma

Sıcak Hava Balonuyla Rekor Kırdı

Ünlü Gezgin bir rahip olan Fyodor Konyukhov, sıcak hava balonuyla uçarak havada kalış süresiyle dünya rekorunu kırdı.

Daha önce kırmış olduğu birçok rekor ile adı anılan  Fedor Konyukhov bir ilke daha imza attı. Sıcak hava balonu ile 55 saat ve 10 dakika havada kalarak dünya rekorunu kırmayı başardı.

Fedor Konyukhov ve Ivan Menyailo, sıcak hava balonu ile yaptıkları uçuş sonucunda dünya rekorlar listesine adlarını yazdırmaya başardı. Rus pilotlar sıcak hava balonları ile 1028 kilometre uçarak 3 gün 2 gece havada kaldı.

Rekor için yıllar önce çalışmaya başlayan Fedor Konyukhov ve ekibi, rekora adım adım gitti. 2015 yılında önce 19 saatlik bir uçuş yaptı, 2016 yılında ise uçuşun süresi 32 saate yükseltildi ve sonunda hedeflenen 55 saatlik rekora ulaşıldı.

Rekor kırılan uçuşta Fedor Konyukhov’un her zamanki tercihi olan Morton’dan ekipmanlar kullanıldı. Fedor Konyukhov ve Ivan Menyailo’un rekor kıran uçuşlarının arkasında birlik olup çalışan onlarca ekip duruyor.

Rus gezgin, yazar, sanatçı, lisanslı serbest balon pilotu ve Moskova patrikhanesine bağlı Ukrayna Ortodoks Kilisesi rahibi Fedor Konühov, 1951 yılında Ukrayna’da doğdu.  Yedi kez dünyanın etrafını dolaştı, bir kez kayıkla olmak üzere 17 kez Atlas Okyanusu’nu geçti. Grand Slam (Kuzey Kutup, Güney Kutup, Everest) programını başaran ilk Rusyalı oldu. Rusya tarihinde ilk duraksız solo yat devrialemini yaptı.

İlk seyahatini 15 yaşında, kayık üzerinde Azak Denizini geçerek yaptı. 2010 yılında ise Fedor Konühov’a rahip rütbesi verildi.

19 Mayıs 2012 tarihinde, Rusya’nın “7 Verşin” (7 Tepe) takımının üyesi olarak Fedor Konühov, Tibet tarafından Everest Dağı’nın zirvesine tırmandı böylece Rus Ortodoks Kilisesi’nin Everest’e tırmanan ilk rahibi olan Fedor Konühov, 3000’i aşkın tabloyu resmetti, uluslararası sergilere katıldı ve 9 kitap yazdı. (Olga Daşcinscaia)

Episkopos Kostantin Kayyal ve Arşimandrit Eftimios Fakes İskenderun’da

Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhane Manastırı Baş Rahibi Episkopos Kostantin Kayyal ve beraberindeki Arşimandrit Eftimios Fakes, Patrikhanenin...

Altnözü Ortodoks Cemaati, Arşimandrit Corc Yakup’u Konuk Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Arşimandrit Jack Khalil, Samandağ’daki Hristiyanlarla Bir Araya Geldi

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Endonezya’daki Hristiyanların Durumu

Pew Araştırma Merkezi, Endonezya'daki Hristiyanların Durumunu Paylaştı Yaklaşık 275 milyonluk nüfusa sahip olan Endonezya, inanç özgürlüğünü desteklediğini iddia...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi