19 Nisan 2024 Cuma

Sınır Dışı Kararı Alınan Türkiye’den Emekli Alman Vatandaşı Louven, Mahkeme Gününü Bekliyor

Türkiye’deki 21 yıllık ikametinin ardından herhangi bir gerekçe gösterilmeden hakkında sınır dışı kararı verilen Alman vatandaşı Hans-Jürgen Peter Louven, konuyu mahkemeye taşıdı. Louven’in avukatı ilk olarak kararın yürütmesinin durdurulması için başvuru yaptı. 

Muğla’da turizm ile uğraşan ve turizmin 12 aya yayılması için çaba gösteren Louven, yayınladığı bilgilendirme metninde Türkiye’de 20 yıldır yasal yollarla ikamet ettiğini, fakat ikametinin uzatılmasıyla ilgili yaptığı son başvurunun nedeni açıklanmadan iptal edilerek, Türkiye’yi terk etmelerinin istendiğini söyledi. Bu durumun insan hakları ihlali olduğunu belirten Louven, ikamet izninin iptal edilmesinin yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını düşünmek istediğini söyledi. 

1999 yılında tarihi Muğla evlerinin restore ederek turizme kazandırarak Türkiye’deki turizm faaliyetlerine başladıklarını belirten Louven, inanç turizmi alanında çalıştıklarını söyledi.

Hans Kalsın

Hristiyan Haber’e göre, kendisinin Yehova’nın Şahitleri ile ilgisinin bulunmamasına rağmen yerel bir gazetede yayınlanan bir haberde bu grupla ilişkili olarak gösterildiğini ifade eden Louven, “Burada Türk yasalarına uygun olmayan hareketler yapmadık. Şimdiye dek Türkiye’de çok büyük sorunlar yaşamadık” dediği belirtildi.

Kendisinin sınır dışı kararının inancını komşularıyla paylaşması konusunda tahmin yürüten Hans-Jürgen Peter Louven, inanç paylaşımını Türk kanunlarına göre de suç olmadığını ve bir insan hakkı olduğunu belirtti.

“Bizim için dua edin.”

Hristiyan Haber’in ulaştığı  Louven, mahkemelerin tatilde olması nedeniyle henüz sınır dışı etme kararıyla ilgili olarak yargıda bir gelişme olmadığını belirterek mahkemeye başvurularak karara itiraz ettiklerinin söyledi.  Göç İdaresi’nin kendilerine verdiği 10 günlük sürenin sona erdiğini belirten Louven, “Bize verilen süre sona erdi. Mahkemeye itiraz ettik. İlk konumuz bu kararın yürütmesinin durdurulması. Bunun için herkesten bize dua etmesini istiyorum.” dedi. Avukatının mahkemenini bir an önce başvurularını görüşerek durdurma kararının verilmesi için çalıştığını belirten Jürgen Louven, sınır dışı kararını durdurduktan sonra bu kararın nedenini öğrenmeye çalışacaklarını söyledi. Louven, “Bize bunun nedenini söylemiyorlar.” dedi. 

Kampanya Başlattı

Sınır dışı işleminin durdurulması için change.org üzerinden başlattığı kampanya ile Türk halkına seslenen Louven, çağrısında “Bu durum açık bir şekilde insan hakkı ihlalidir ve bir yanlış anlamadan kaynaklandığını düşünmek istiyorum. Durumun ilgili makamlarca gündeme alınarak sınır dışı edilmeden önce bu hak ihlallerinin saptanması için bu kampanyayı imzalamanızı ve yanımda yer almanızı istiyorum” dedi.

Sınırdışı kararının durdurulması için change.org üzerinden başlattığı imza kampanyasında 900 imzaya yaklaştığını belirten Hans-Jürgen Peter Louven, kampanya başladıktan sonra video çekimi için bir ekip geldiğini, görüntüler çektiğini söyledi. Louven, görüntülerin de kampanyanın sayfasına yükleneceğini açıkladı.

Kampanya adresi: https://www.change.org/p/hans-kalsın

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi