18 Nisan 2024 Perşembe

Sırbistan’da rahipler mültecilere yardım dağıtımına katıldı

Ana-Divac-izbeglice-Tanjug-Marko-DjokovicSırbistan’ın başkenti Belgrad’da faaliyet gösteren “Ana ve Vlade Divac” Vakfı, rahiplerle birlikte bölgede bulunan sığınmacı kamplarını ziyaret ederek yardım paketi dağıttı.

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi’nde uzun yıllar forma giyen eski Sırp basketbolcu ve Sırbistan Olimpiyat Komitesi Başkanı Vlade Divac’ın kurucusu olduğu “Ana ve Vlade Divac” Vakfı, ülkedeki rahipler ve din görevlileriyle birlikte başkent Belgrad’ın parklarında kamp kuran sığınmacıları ziyaret etti.

Sırp Ortodoks Kilisesi Papazı Aleksandar Sekuliç, Belgrad Müftüsü Muhammed Yusufspahiç, Belgrad Başepiskoposu Stanislav Hoçevar ve Belgrad Hahamı Isak Asiel’in katıldığı ziyaret kapsamında kamplarda bulunan sığınmacılara “Ana ve Vlade Divac” Vakfı tarafından yardım paketi dağıtıldı.

Vlade Divac, yaptığı açıklamada, ziyarete katılan tüm din görevlilerine teşekkür ederek, daha iyi bir yaşam umuduyla yola çıkan sığınmacıların “zorlu” yolculuklarına destek konusunda yardım çağrısında bulundu.

Makedonya üzerinden Sırbistan’ın başkenti Belgrad’a gelen göçmenler buradaki parklarda kurdukları çadır kentlerde kendilerini Batı Avrupa ülkelerine götürecek tren ve otobüsleri beklemeye devam ediyor. (AA)

Dünyanın En Yaşlı Adamı Hayatını Kaybetti

Günde iki kez tesbih duası yapan ve dünyanın en yaşlı erkeği unvanına sahip olan Vicente Pérez Mora,...

Uyanış Gençliği’nde Hristiyanların Topluma Etkisi Konuşuldu

İstanbul'un farklı kiliselerinden gençler 6 Nisan Cumartesi günü, Uyanış Gençliği’nde yeniden bir araya geldi. Sunuculuğunu Dirisu Kilisesi’nden...

Kilise Yakınlarında Bir Araç Dolusu Yanmış Kutsal Kitap Bulundu

Tennessee'deki Global Vision Bible Kilisesi'nden pastör Greg Locke, kilise yakınlarındaki bir araçta yaklaşık 200 adet Kutsal Kitap'ın...

Hristiyan Doktrininin Siyasete Entegre Edilmesi İsteniyor

6-9 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan Avrupa Parlamentosu milletvekili seçimleri öncesinde episkoposlar, devlet ve kilise arasındaki ilişkinin...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi