25 Nisan 2024 Perşembe

Son Dakika Ege Bölgesi 6.3 Büyüklüğünde Depremle Sallandı

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından 01: 31 sularında meydana gelen depremin şiddeti 6.3 olarak açıklandı ve Gökova Körfezi yakınlarında meydana geldiği belirtildi.

Depremin şiddetini 6.5 olarak açıklayan Kandilli Rasathanesinden alınan bilgilere göre deprem yerin 5 km derinliğinde gerçekleşti. Kandilli depremin merkez üssünün Gökova Körfezi olduğunu da belirtti.

ABD Jeolojik Araştırmaları depremin şiddetini 6.7 ve merkez üssünü Bodrum yakınları olarak açıkladı. Yunanistan kaynakları ise verdikleri bilgilerde depremin şiddetini 6.6 ve depremin yerin 10 km altında gerçekleştiğini belirtti.

İzmir merkez ve Fethiye’ye kadar geniş kıyı şeridinde çok şiddetli hissedilen deprem sonrası özellikle Muğla halkı sokağa döküldü.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, “Şu ana kadar bize gelen herhangi bir kötü durum yok. İnşallah da olmaz. Şu an bilgileri topluyoruz” dedi.

Vatandaşlara Önemli Uyarı

İTÜ Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü ve Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz katıldığı canlı yayında artçıların sürdüğünü belirterek vatandaşlara hasarlı binalara girmemeleri uyarısında bulundu.

Artçı Depremler Devam Ediyor

Yerin yaklaşık 8,6 kilometre derinliğinde meydana gelen 6,3 büyüklüğündeki depremin ardından saat 01.52 ile 02.23 arasında 4 artçı deprem daha kaydedildi
AFAD’ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 01.52’de 4,6 büyüklüğünde, saat 01.54’te 4,5 büyüklüğünde, saat 02.00’de 4,2 büyüklüğünde, saat 02.23’te ise 4,5 büyüklüğünde 4 artçı sarsıntı daha meydana geldi.

4,6 büyüklüğündeki deprem Ege Denizi’nde yerin 14,57 kilometre derinliğinde, 01.54’teki 4,5 büyüklüğündeki deprem Gökova Körfezi’nde yerin 6,97 kilometre derinliğinde, 02.00’daki 4,2 büyüklüğündeki deprem yerin 2,52 kilometre derinliğinde, 02.23’teki deprem yerin 5,04 derinliğinde meydana geldi.

Deniz Suları Yükseldi

Bodrum’da deprem sonrası deniz sularının yükseldiğini belirten vatandaşlar sokakların görüntülerini sosyal medya ortamından paylaştılar. Deniz sularının yükselmesi vatandaşlar arasında paniğe yol açtı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi