25 Nisan 2024 Perşembe

Sosyal Medya Gençler’de Anksiyete ve Korku Nedeni

İngiltere’de, gençlere yönelik zorbalık ve şiddetle mücadele eden “Ditch the Label” adlı kuruluşun yaptığı araştırma sonuçlarına göre: Sosyal medya ağları özellikle çocuk ve gençlerde anksiyete ve korkuya neden olduğunu söylüyor.

“Ditch the Label” kuruluşu 12 ile 20 yaş arasındaki 10 bin çocuk ve gençle yapılan araştırma ile siber zorbalığın giderek arttığına işaret ediyor.

Araştırma, sosyal medya’nın çocuk ve gençlerin kendilerine güvenlerine, ruh hallerine, siber zorbalığa, istismara kadar bir çok konuya ışık tutuyor.

Araştırma verilerine göre, gençlerin yüzde 40’ı selfilerinin hiç beğenilmemesi ya da az beğilmesi durumunda kötü hissettiklerini söylüyor.

Yüzde 35’lik kısım ise kendilerine olan güvenlerinin takipçi sayısı ile endeksli olduğunu belirtiyor.

Ayrıca Her üç kişiden biri, internette görünüşlerinden dolayı istismar ve zorbalığa uğramaktan korkuyor.

Katılımcıların yaklaşık yüzde 70’i internette başka birine karşı istismarcı davranış sergilediklerini, yüzde 17’si de bilgisayar başında zorbalığa uğradıklarını anlattı.

Yaklaşık yarısı, hayatlarına ilişkin kötü şeylerden bahsetmediklerini, sadece yaşamlarının “kurgu edilmiş” versiyonunu sosyal medyaya sunduklarını ifade etti.

“Ditch the Label” yardım kuruluşunun başkanı Liam Hackett, insanların giderek gerçekliği göstermekten kaçındıklarını söyledi.

Hackett “İnternet sadece zorbalık iklimini belirlemiyor. Aynı zamanda genç kullanıcıların kimlik, davranış ve kişiliklerinde çok açık etkiler bırakıyor” dedi.

İngiltere’de uzmanlar, ebeveynlerin de aynı şekilde sosyal medyaya bağımlı olmasının bu etkileri artırdığına dikkat çekiyor.

Bir uzman, “Anne babaların çocuklarına, hayatın sosyal ağlardan ve bu ağların çizdiği gösterişli resimden daha fazlası olduğunu öğretmelerinin zamanı geldi” diyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi