25 Nisan 2024 Perşembe

Sri Lanka’daki Saldırıları IŞİD Üstlendi

Sri Lanka’da 21 Nisan Pazar günü Paskalya Ayini sırasında kilise ve otelleri hedef alan, 321 kişinin hayatını kaybettiği ve 500’den fazla kişinin yaralandığı saldırıları terör örgütü IŞİD üstlendi.

Ölenler için ilk toplu cenaze töreni düzenlendi

Ölenlerin yakınlarının yanı sıra yüzlerce Sri Lankalının katıldığı cenaze törenlerinde birlik ve beraberlik çağrısı yapıldı. Ölenlerin yakınlarının tek isteği saldırganların bir an önce bulunup yargı önüne çıkarılmasıydı. Ülkenin yönetimi başka saldırılar olma ihtimaline karşı önlem olarak olağanüstü hal ilan ederken tüm bayraklar yarıya indirildi.

321 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Sri Lanka’da pazar günü Kutsal Paskalya ayinlerinin düzenlendiği Kochchikade kentindeki St. Anthony’s, Katana’daki St. Sebastian ve Batticaloa’daki Meryem Ana kiliseleri ile başkent Kolombo’daki beş yıldızlı Shangri-La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerine bombalı saldırılar gerçekleştirilmişti.

Saldırıların ardından başkent Kolombo’nun banliyöleri Dehiwala’daki konukevi yakınında ve Dematogo’da da üst geçit yakınında patlamalar olmuştu.

Sri Lanka makamları saldırılarda 321 kişinin hayatını kaybettiğini, 500’den fazla kişinin yaralandığını açıklamıştı. Saldırılarda, Türk vatandaşı mühendisler Serhan Selçuk Nariçi ve Yiğit Ali Çavuş da yaşamını yitirmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi