29 Mart 2024 Cuma

Sümela Manastırı, Kuş Bakışı İzlenebilecek

Türkiye’nin en önemli inanç turizm merkezlerinden, Trabzon’un Maçka ilçesindeki tarihi Sümela Manastırı, yeni yapılacak seyir terasları ile kuş bakışı izlenebilecek.

İnanç turizimi için gelen turistlerin ziyaret ettiği yapıtların başında yer alan tarihi manastırın kuş bakışı seyredilmesi adına, Kültür ve Turizm Bakanlığının da desteğiyle yapılacak 4 seyir terası için çalışmalara başlandı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile İl Kültür ve Turizm müdürlüğünce hazırlanan  ve ihale sürecinin de tamamlanmasıyla yaklaşık maliyeti 4 milyon lira olan proje ile yörede Alternatif turizm destinasyonlarına hız verilmeye devam edilecek.

“Yörenin tarihi, kültürü, eşsiz doğal güzellikleri turistleri büyülüyor”

Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, Sümela Manastırı’nın restorasyon çalışmaları nedeniyle ziyarete kapalı olduğunu ve bu nedenle Sümela Manastırı için farklı alternatifler ürettiklerini belirtti.

Başkan Koray Koçhan, Sümela Manastırı’nın alt kısmında bulunan ve bir süre önce alternatif oluşturmak maksadıyla turizme kazandırılan Aya Varvara Kilisesi’ne yerli ve yabancı turistlerin gösterdikleri yoğun ilgiye dikkat çekti.

“4 seyir terası yapacağız”

Koçhan, “Dünyaca ünlü Sümela Manastırı’na  4 seyir terası yapacağız. Seyir terasları, yemyeşil ormanları, Karadağ’ın eteğindeki tarihi Sümela Manastırı ve müthiş manzarasıyla yerli ve yabancı turistleri cezbedecek” diyerek sözlerine devam etti.

Koçhan, seyir teraslarının ikisinin yapımına başlandığını, yörenin turizme hazır olduğunu ve ziyaretçilerini beklediğini hatırlatarak sözlerini tamamladı.

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi