20 Nisan 2024 Cumartesi

Süryani Katolik Başepiskoposu’nun Evine Baskın

Haseke’deki Hristiyanların evlerine baskın düzenleyen PYD, bölge halkını zorla göç ettirdiği belirtiliyor. Suriye’nin Haseke şehrinde çok sayıda Katolik Hristiyan aile PYD’nin hedefinde olduğu belirtiliyor. Halep sorumlusu Usame Telcu, PYD’nin Menbiç’in nüfus yapısını değiştirmeye çalıştığını ileri sürdü.

Suriye’nin Haseke şehrinde çok sayıda Katolik Hristiyan aile PYD’nin hedefinde olduğu belirtiliyor. Bölgeden çok sayıda Sünni Arap ve Türkmen aileyi göç ettiren PYD’nin Hristiyanları da hedef almaya başladığı açıklandı.

Katolik World News’in haberine göre, Haseke’yi kontrolü altında tutan PYD’ni, bölgedeki Hristiyanları sindirmenin parçası olarak Süryani Katolik Başpiskoposu evine saldırı düzenlediğini belirtti.

PYD’nin düzenlediği baskın sırasında kilisede bulunan Başepiskopos Jacques Behnan Hindo ölümden döndü. Konuyla ilgili açıklama yapan Hindo, “Saldırı aslında Hristiyanları sindirme politikasının bir parçası ve mesajıydı. Çok sayıda Hristiyan, ev kalaşnikofla basılarak bölge dışına çıkarıldı. Evleri ve mülkleri yağma edildi” ifadelerine yer verdi.

Suriye’nin kuzeyinde federasyon ilan eden PYD, uzun bir süredir bölgenin nüfusunu değiştirme planları yaptığı söyleniyor.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu üyesi ve Halep sorumlusu Usame Telcu, “Bizim için şüpheli taraf PYD’dir. Çünkü bu grup her zaman tehcir ve etnik temizlik politikası izlemiştir ayrıca bu eylem PYD’nin ilçedeki gayrimenkullere el koymasını kolaylaştıracaktır.” Açıklamasında bulunmuştu.

PYD’nin öncülük ettiği Suriye Demokratik Güçleri safında çatışmayan ailelerin Münbiç’e dönmesine izin vermediğini ifade eden Telcu, “Bu durum PYD’nin ilçede nüfus yapısını değiştirmeyi hedeflediğini gösteriyor” diye konuşmuştu.

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi