18 Nisan 2024 Perşembe

Tanzanyalı Ünlü Siyam İkizleri Hayatını Kaybetti

21 yaşındaki Tanzanyalı Siyam ikizleri Maria ve Consolata Mwakikuti, son 6 aydır kaldıkları yerel hastanede hayatını kaybettiler.

Kızların ebeveynleri, doğduktan kısa bir süre sonra öldüler. Kız kardeşler, onları koruyan ve onlara isim veren Katolik hayır kurumu olan “Maria Consolata” tarafından yetiştirildiler.

İkizlerin karaciğer, akciğerler ve belden aşağısı ortaktı, ancak iki kalpleri vardı ve başlarıyla kolları ayrıydı.

Birçok insan, ikizlerin ülkedeki eğitim sisteminin engelli insanlar için yetersiz olmasına rağmen üniversiteyi bitirme ve gerekli yeterliliği elde etme konusundaki kararlılıklarını takdir ediyordu. Aynı zamanda Mwakikuti kardeşler yerel yetkililerden ve özel bağışlardan elde edilen destek ile eğitimlerine devam edebiliyorlardı.

İkizler geçen yılın Aralık ayında kalp sorunları nedeniyle hastaneye kaldırılıp tedavi altına alınmışlardı.

Siyam ikizleri Tanzanya’da oldukça tanınıyor ve seviliyorlardı. Ölümlerinin duyulması ile sosyal ağlardan başsağlığı mesajları akmaya başladı.

Tanzanya’nın başkanı John Magufuli, Twitter’da, ikizlerin ölümlerinden derin üzüntü duyduğunu belirterek, onların ülkeye fayda sağlamayı hayal ettiklerini ekledi.

Bir yıl önce, kız kardeşler BBC’ye verdikleri röportajda; üniversitenin sonunda öğretmen olarak çalışmak istediklerini söylediler, “Projektör ve bilgisayar kullanmayı öğreteceğiz” açıklamasında bulunmuşlardı.

Ameliyatla birbirlerinden ayrılmaya karşı çıkan Maria ve Consolata, ayrıca bir gün evlenmeyi umduklarını da belirtmişlerdi.(CNL News, Ren TV/OD)

Endonezya’daki Hristiyanların Durumu

Pew Araştırma Merkezi, Endonezya'daki Hristiyanların Durumunu Paylaştı Yaklaşık 275 milyonluk nüfusa sahip olan Endonezya, inanç özgürlüğünü desteklediğini iddia...

Episkopos Arsenios Dahdal’ın, Mersin Cemaati’ne Ziyareti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna'nın bereketi ile Mersin’e gelen Episkopos Arsenios Dahdal, Mersin cemaat mensupları ile bir araya geldi....

Sevgi Şehidi: Savaşın Parçaladığı Suriye’de Hollandalı Pederin Fedakarlığı

Hollandalı Peder Frans van der Lugt, Mesih'in "Birbirinizi benim sizi sevdiğim gibi sevin" buyruğunu somutlaştırdı. Çarmıh Yolu'nda...

Somali’de 6 Hristiyan Katledildi

Somali'de 29 Mart'ta El-Şebab militanları, Müjde'yi (Tanrı Sözü) duyurduğu gerekçesiyle altı Kenyalı tüccarı öldürdüğünü duyurdu. Christian Today'in ulaştığı...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi